"Saavat aikamoista tuhoa aikaiseksi" – löytyykö sinunkin pihaltasi näitä kutsumattomia vieraita?

Mitä haittaa lehtokotiloista on puutarhalle? 3:08
Mitä haittaa ja hyötyä on lehtikotiloista? Entä miten ne kannattaa hävittää? Katso koko keskustelu videolta.

Lehtokotilot alkavat parhaillaan vallata monen kotipihaa. Mitä haittaa niistä on ja miten ne kannattaa hävittää?

Juuri nyt on se aika, kun monen suomalaisen kotipuutarhurin kauhu, lehtokotilo, saattaa alkaa valloittaa pihaa. 

Lehtokotilo nauttii kosteudesta, aluskasvillisuudesta ja ihmisen muovaamasta ympäristöstä pusikkoineen, kertoo Luonnontieteellisen museon nilviäisasiantuntija Anne Koivunen Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lähes koko Suomeen levittäytyneestä nilviäisestä tulee ongelmallinen siinä vaiheessa, kun niitä on pihalla massoittain.

– Kyllä jos niitä on tosi paljon, niin kuin joillain alueilla on ihan hirveästi, niin kyllä ne saavat kaikki salaatit ja pihan kasvit syötyä. Kyllä ne saavat aikamoista tuhoa aikaiseksi, Koivunen sanoo.

Mutta onko lehtokotiloista mitään hyötyä? Entä miten lehtokotilot tai espanjansiruetanat kannattaa hävittää? Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa syödä lehtokotiloita? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin myös supikoirien ja minkkien hävittämisestä. Miten nämä vierasperäiset lajit pyritään hävittämään? Katso koko keskustelu alla olevalta videolta.

Suomalaisten halutaan tänä kesänä sanovan EI kutsumattomille mökkivieraille 10:34
Suomalaisten halutaan tänä kesänä sanovan ei kutsumattomille mökkivieraille, ja loukuttavan supikoirat ja minkit. Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa Metsästäjäliiton hankevastaava Petri Passilla.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussaMuista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat