Yhdysvaltalainen toimitusjohtaja kuoli Teslassaan kohtalokkaan virheen seurauksena

Yhdysvaltaisyritys Foremost Groupin toimitusjohtaja Angela Chao kuoli, kun hänen ajamansa Tesla upposi lampeen Texasissa sijaitsevalla maatilalla helmikuussa. 

Onnettomuus tapahtui hieman ennen puolta yötä 10. helmikuuta, kun Chao, 50, oli viettämässä Texasissa sijaitsevalla hulppealla maatilalla ystäviensä kanssa kiinalaista uuttavuotta, kertoo New York Post siteeraten The Wall Street Journalia

Vierastalossa vietetyn illan jälkeen Chao lähti Tesla Model X -katumaasturillaan kohti tilan päätaloa, jossa hänen poikansa oli nukkumassa.

Chao oli tekemässä kolmipistekäännöstä, kun hän laittoi auton peruutusvaihteen päälle ajon sijasta. Auto ajautui peruutuksen vuoksi penkereen yli lampeen. 

New York Postin mukaan Chao ehti paniikissa soittaa tilalla olevalle ystävälleen puhelun, kun auto oli uppoamassa. Muut tilalla olleet ihmiset kiiruhtivat onnettomuuspaikalle ja soittivat hätäkeskukseen.

Haastava pelastusoperaatio

Pelastustyöntekijät saapuivat onnettomuuspaikalle 24 minuuttia hälytyksen jälkeen. Pelastusoperaatio käynnistyi kuitenkin hitaasti, sillä pelastajat joutuivat kävelemään lammelle hankalan maaston ja huonojen kulkuyhteyksien vuoksi. 

Pelastustyöntekijöillä oli vaikeuksia saada Chao ulos autosta. Onnettomuusraportin mukaan paikalle pyrittiin saamaan sukellusryhmä, mutta sellaista ei ollut saatavilla. 

Myöskään hinausauto ei päässyt liian lyhyiden hinausketjujen avulla vetämään autoa ylös lammesta. WSJ:n mukaan pidempi vaijeri saatiin lopulta kiinni, ja auto vedettiin lammesta. 

Yksi hinausauton kuljettajista oli ollut huolissaan mahdollisesta sähköiskun vaarasta, mikä voisi aiheutua Teslasta sen ollessa sähköauto. Sähköautot on kuitenkin suunniteltu niin, etteivät ne aiheuta sähköiskun vaaraa edes veden alla, kertoo WSJ.

Chao saatiin lopulta ulos autosta, mutta elvytyksestä ei ollut enää apua. 

Chaon sisko, Elaine Chao, toimi työministerinä presidentti George H. W. Bushin hallinnossa sekä liikenneministerinä presidentti Donald Trumpin hallinnossa. Elaine Chao on naimisissa Yhdysvaltain senaatin vähemmistöjohtajan, republikaanipoliitikko Mitch McConnellin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat