Yhdysvalloissa jo yli tuhat ihmistä kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

Tartuntoja on jo lähes 70 000, ja tilanne on lohduton erityisesti New Yorkin osavaltiossa.

Yhdysvalloissa koronavirukseen kuolleiden määrä on ylittänyt tuhannen ihmisen rajan. Tartunnan saaneita kerrotaan olevan jo lähes 70 000, käy ilmi Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Todellisen tartuntamäärän arvioidaan olevan huomattavasti tätä korkeampi.

Kuolleiden määrä hyppäsi lyhyessä ajassa parilla sadalla, sillä vain muutamaa tuntia aikaisemmin kuolleita oli hieman yli 800.

Tartuntojen määrä Yhdysvalloissa on maailman kolmanneksi korkein. Edellä ovat Kiina ja Italia. Yhdysvalloissa tilanne on ankea erityisesti New Yorkin osavaltiossa. Yksinomaan New Yorkin kaupungissa viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 280 ihmistä.

Yhdysvaltain kongressi julkaisi aiemmin tässä kuussa arvion, jonka mukaan 70–150 miljoonaa ihmistä voisi saada tartunnan Yhdysvalloissa. Maan väkiluku oli 327,2 miljoonaa vuonna 2018.

Japanissa toistaiseksi suurin päivittäinen hyppäys tartuntamäärissä

Japani kertoi keskiviikkona 98 uudesta koronatartunnasta ja kahdesta kuolemantapauksesta, uutisoi CNN. Kyseessä oli suurin päiväkohtainen hyppäys tartuntamäärissä epidemian alun jälkeen.

Tartunnoista 41 on Tokiosta. Pääkaupungin kuvernööri kehotti kaupunkilaisia olemaan yhä valppaina ja toivoi, että he eivät lähtisi viikonloppuna matkoille kaupungin ulkopuolelle.

Japanissa on todettu CNN:n mukaan 2 003 koronavirustartuntaa, joista 712 on peräisin Diamond Princess -risteilijältä. Kuolleita on kaikkiaan 55.
Kiinassa on puolestaan toinen päivä peräjälkeen, kun viranomaiset eivät raportoineet ainoastakaan kotimaisesta koronavirustartunnasta.

Sen sijaan viranomaisten mukaan ulkomailta tulleiden tartuntojen määrä nousi. Uusia ulkomailta tulleita tartunta oli 67, kun päivää aiemmin niitä oli 47.

Etelä-Korea kertoi torstaina 104 uudesta koronavirustartunnasta. Kaiken kaikkiaan sairastuneita on yhteensä 9 241, kertoi maan tartuntatautivirasto Guardianin mukaan. Kuolleiden määrä nousi viidellä, ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut nyt 131 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat