Yhdysvalloissa jatkuvat autotehtaiden sulkemiset herättävät turhautumista presidentti Trumpin äänestäjissä – "Vain teoilla on väliä, sanat eivät merkitse mitään"

2:03

Autojätti General Motors on sulkemassa tänä vuonna useita tehtaita, ja tuhansien amerikkalaisten odotetaan menettävän työpaikkansa. Presidentti Donald Trump lupasi pelastaa autotehtaasta riippuvaisen Ohion osavaltion pikkukaupungin, mutta tehtaan ovet ovat jo kiinni. Paikalliset ovat menettämässä uskon presidenttiin.

Rick Marsh yrittää pitää itsensä kiireisenä. Marsh työskenteli General Motorsin autotehtaalla kaksikymmentäviisi vuotta, mutta nyt koko tehdas on sulkeutumassa. Se tarkottaisi muuttoa muualle.

– Rakensin kotini ja kasvatin lapset täällä. Nuorimmalla tyttärelläni on Cp-oireyhtymä ja hänen koko tukiverkosto, hoitajat ja erityiskoulupaikka ovat täällä. Tyttäreni on minulle koko maailma, Marsh sanoo ja pyyhkii kyyneliä.

Marsh ei ole ainoa työpaikkansa menettävä. Koko Lordstownin pikkukaupunki ja sen lähialueet ovat olleet riippuvaisia tehtaasta puolivuosisataa. Ammattiliitto yrittää vielä taistella päätöstä vastaan.

– Jälkiviisaana tämän voi ennustaa, mutta autot menivät kaupaksi. He tekivät voittoa, mutta halusivat enemmän rahaa. Se satuttaa eniten, Marsh sanoo.

– On niin paljon ihmisiä ja perheitä, joiden elämät tämä on tuhonnut, vaimo Lindsay March lisää.

Presidentti Donald Trump on luvannut pelastaa amerikkalaisen autoteollisuuden kampanja-ajoista saakka. Lupauksien vuoksi koko piirikunta keikahti viime vaaleissa demokraateilta Trumpille ja republikaaneille ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

Ensi vuoden vaaleissa Lordstownin kaltaiset paikkakunnat ovat jälleen keskiössä. Ohio on vaaleissa ratkaisevia osavaltioita ja kummankin puolueen ehdokkaat kampanjoivat jo alueella.

- Äänestin Trumpia, mutta en ole Trumpin kannattaja. En koe, että kaikki mitä hän tekee on hyvää tai kaikki mitä hän sanoo on hienoa. Minusta Trump päästi Meksikon ja Kanadan pälkähästä, Marsh sanoo.

- Vain teot merkitsevät, sanat eivät merkitse mitään, Lindsay Marsh lisää.

Suuttumusta herätti presidentin twiitti, jossa hän väitti pienen sähköautoja tuottavan yrityksen pelastavan kaupungin.

- Trumpin pitäisi olla varovaisempi mitä sanoo, sillä se ei ole totta. Workhorse-yhtiö ei pystyisi maksamaan edes tehtaan kuukauden sähkölaskua, Marsh sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja