Yhdysvallat suostuttelee liittolaisiaan välttämään kiinalaisen Huawein tuotteita

Yhdysvaltojen hallinto yrittää suostutella sen liittolaismaita ja näiden internetoperaattoreita välttämään kiinalaisen teknologiayritys Huawein tuotteita. Aiheesta raportoi Wall Street Journal.

Reutersin mukaan Yhdysvallat näkee Huawein laitteet uhkana kyberturvallisuudelle, ja pelkää, että kiinalaisia telekommunikaatiolaitteita ja -yhteyksiä saatetaan käyttää vakoiluun.

Tiedustelupalveluiden johtajat ovat huolissaan, että Huaweilla ja muilla kiinalaisilla yrityksillä saattaa olla yhteys Kiinan hallintoon ja maata johtavaan kommunistiseen puolueeseen.

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat olleet yhteydessä liittolaistensa virkamiehiin niissä maissa, joissa Huawei Technologiesin laitteet ovat jo laajasti käytössä.

Washingtonin huoli kohdistuu erityisesti niihin maihin, joissa on Yhdysvaltojen sotilastukikohtia. Tällaisia ovat esimerkiksi Saksa, Italia ja Japani.

Katso alta videon Facebookin yhteydessä virinneestä kohusta liittyen kiinalaisiin teknologiayrityksiin. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

1:51

Maan hallinto on Reutersin mukaan harkinnut taloudellisen avun kasvattamista teleliikenteen kehittämiseen niissä liittolaismaissa, jotka kieltävät kiinalaislaitteet.

Huawei ei ole vastannut Reutersin yhteydenottoihin kommentoidakseen aihetta. Yritys on tosin aiemmin kiistänyt väitteet vakoilusta.

Huawei ja muut kiinalaiset teknologiayritykset ovat olleet viime aikoina Yhdysvalloissa tarkastelun alla. Huawein tuotteita ei ole ollenkaan Yhdysvaltojen markkinoilla, kun viimeksi elokuussa yrityksen laajenemisyritykset torpattiin.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja