Huawei-pomolle ei riitä kakkossija: tavoitteena älypuhelinmarkkinoiden ykköstila ensi vuoden loppuun mennessä

Huawei nousi huhti-kesäkuussa Applen ohi älypuhelintoimituksissa kappalemäärillä mitattuna maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, uutisoitiin aiemmin tällä viikolla.

Seuraavaksi Huawein tähtäimessä on ykköstila, eli Applen ohella myös Samsungin päihittäminen.

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu totesi tänään perjantaina Huawein tavoittelevan ykköspaikkaa älypuhelintoimituksisssa ensi vuoden 2019 viimeiseen neljännekseen mennessä, kertoo Bloomberg. Huawei tavoittelee tuolloin yli 20 prosentin markkinaosuutta.

Huawei toimitti vuoden 2018 alkupuoliskolla 95 miljoonaa älypuhelinta, noin 30 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Huawein lukuihin lasketaan myös sen omistaman Honorin toimitukset.

Huawein kasvua vaikeuttaa sen poissaolo käytännössä täysin Yhdysvaltojen markkinoilta. Huawei yritti avausta Yhdysvalloissa alkuvuodesta, jolloin kahden suurimman operaattorin AT&T:n ja Verizonin piti tuoda myyntiin Huawein Mate 10 Pro -huippupuhelin merkittävän mainoskampanjan saattelemana. Suunnitelmat kuitenkin epäonnistuivat poliitikoiden ja virkamiesten torpatessa sitkeitä vakoilusyytöksiä vastaan Yhdysvalloissa jo aiemmin kamppailemaan joutuneen Huawein lanseerauksen.

Huawei on aiemmin kertonut tavoitteekseen toimittaa tänä vuonna 200 miljoonaa älypuhelinta. Alkuvuoden 95 miljoonan älypuhelimen toimitusten perusteella tavoitteen pitäisi myös täyttyä.

Toisella neljänneksellä Huawein kappalemääräinen markkinaosuus älypuhelimissa oli tutkimusyhtiö IDC:n mukaan 15,8 prosenttia. Markkinajohtaja Samsungin osuus oli 20,9 prosenttia sen toimitusten laskettua yli 10 prosentilla vuotta aiemmasta. Kolmanneksi suurimman Applen markkinaosuus oli 12,1 prosenttia. Applen markkinaosuus on tyypillisesti korkeimmillaan loppuvuodesta sen lanseerattua uuden iPhone-sukupolven. Applen älypuhelinmyynti on muita valmistajia selvästi syklisempää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja