Xiaomi kertoi uuden Mi 9 -huippupuhelimensa myyntiintulosta – hinta alkaen 469 euroa

Kiinalaisvalmistaja Xiaomi on vastikään julkistanut Mi 9 -huippupuhelimensa Euroopan markkinoille. Xiaomi Mi 9 on kauttaaltaan kyllästetty huipputeknologialla.

Xiaomi Mi 9:stä tulee saataville tulee kolme väriä: sininen, laventelinpunainen ja musta. Suomessa hinnat alkavat 469 eurosta ja tarkemmat versiokohtaiset hinnat kerrotaan myöhemmin.

Xiaomi Mi 9:ssä on Samsungin valmistama 6,39 tuuman AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytön ylälaidassa on niin sanottu vesipisaralovi, jonka ansiosta laitteen näyttö-runkosuhde on mukavat 90,7 prosenttia. Näytön kerrotaan yltävän 600 nitin kirkkauteen, ja myös sormenjälkilukija on sijoitettu Mi 9:ssä näytön alle.

Xiaomi Mi 9 on varustettu huipputeknologialla. Sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka löytänee tiensä moniin Android-huippupuhelimiin tänä vuonna. Seitsemän nanometrin tuotantoprosessilla valmistetussa Snapdragon 855:ssä on kahdeksan Kryo 485 -ydintä. Mi 9:ssä on joko kuusi tai kahdeksan gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) ja 128 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1).

Uutuuden takaosaa koristaa kolmoiskamera hulppealla 48 megapikselin pääkameralla. Se on varustettu Sonyn IMX586 -sensorilla, f/1,75-aukolla ja 0,8 mikronin pikselikoolla. Oletuksena kamera taltioi valokuvia 12 megapikselin tarkkuudella. Pääkameran lisäksi kamerajärjestelmässä on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin mahdollistava kamera ja 16 megapikselin 117 asteen laajakulmakamera.

Kameratestaaja DxOMark arvioi Mi 9:n ja sen kokonaispisteet ovat 107. Tulos oikeuttaa kolmanteen sijaan.

Yhteyksien osalta tarjolla on kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys sekä Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet. Mi 9:ssä on USB-C-liitäntä, mutta ei erillistä kuulokeliitäntää. Akunkoko puolestaan on 3 300 milliampeerituntia.

Lue myös:

    Uusimmat