Washington Post: Trumpin kotoa takavarikoiduissa dokumenteissa käsiteltiin ydinaseita

Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trumpin Mar-a-Lago-kotiin tehdyssä kotietsinnässä löytyi dokumentteja, jotka käsittelivät muiden valtioiden kuin USA:n ydinaseita, kertoo amerikkalaislehti The Washington Post (WP).

Trumpin Floridan kartanosta takavarikoitiin yli 11 000 dokumenttia ja valokuvaa. Aiempien tietojen mukaan juuri ydinaseita käsittelevät dokumentit olivat niitä, joita FBI etsi.

Osa löydetyistä dokumenteista käsittely WP:n mukaan sellaisia Yhdysvaltain operaatioita, joista ei kerrottu tietoa kuin vain henkilöille, joiden erityisesti tarvitsi se tietää.

Esimerkiksi kaikilla presidentti Joe Bidenin korkea-arvoisimmilla kansallisen turvallisuuden viranomaisilla ei ole oikeutta nähdä Trumpin kotoa takavarikoituja dokumentteja.

Yhdysvaltain oikeusministeriöllä on parhaillaan käynnissä tutkinta Trumpin viemiin ja salaisiksi luokiteltuihin dokumentteihin liittyen. Trump pitää tutkintaa poliittisesti motivoituneena.

3:42
Trump väitti FBI:n lavastaneen todistusaineistoa kartanonsa ratsiassa ja vihjaili tulevasta: "Vastareaktio, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja