Trumpin kotietsinnän tulos julki: Samoissa laatikoissa salaisia asiakirjoja ja henkilökohtaisia tavaroita

Yhdysvalloissa tuomari on julkaissut yksityiskohtaisen listan siitä kaikesta, mitä maan entisen presidentin Donald Trumpin Floridassa sijaitsevasta Mar-a-Lago-kodista takavarikotiin elokuussa. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

CNN:n mukaan salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja säilytettiin henkilökohtaisten tavaroiden ja muun materiaalin joukossa erinäisissä laatikoissa.

Yhdessä laatikossa oli esimerkiksi huippusalaisiksi määriteltyjen asiakirjojen lisäksi 99 lehteä ja artikkelia. Joissain asiakirjalaatikoissa oli myös muun muassa vaatteita ja lahjaesineitä.

Trumpin kodista viedyistä dokumenteista 18 oli huippusalaisia, 54 salaisia ja 31 luottamuksellisia. Etsinnässä takavarikoitiin myös 11 000 sellaista valtion dokumenttia, joille ei oltu annettu turvallisuusluokitusta.

Etsinnöissä löytyi lisäksi 48 tyhjää kansiota, joihin oli merkattu turvaluokitus. 42 tyhjässä kansiossa puolessaan oli merkintä, jonka perusteella ne pitäisi palauttaa sotilasavustajalle tai neuvonantajalle.

14:45
Mittelevätkö Biden ja Trump jälleen USA:n presidentinvaaleissa 2024? Haastattelussa Ulkopoliittisen instituutin asiantuntija.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja