Mainos

VW maksaa miljardikorvaukset USA:ssa – EU-komissaari penää korvauksia myös eurooppalaisille

Saksalaisvalmistajan odotetaan maksavan yhdysvaltalaisille asiakkailleen jopa 9 miljardia dollaria korvauksena päästöskandaalista. Valmistaja ei kuitenkaan suunnittele rahallisia korvauksia Euroopassa.

Euroopan unionin teollisuudesta vastaava komissaari Elżbieta Bieńkowska vaatii Volkswagenilta korvauksia myös autojätin eurooppalaisille asiakkaille.

Aiemmin uutisoitiin Volkswagenin maksavan Yhdysvalloissa yhteensä jopa 9 miljardin euron korvaukset päästöskandaalin vuoksi. Suurin osa korvauksista putoaa suoraan huijausohjelmistolla varustettujen dieselautojen omistajien rahapussiin.

Yhdysvalloissa on myyty vajaa puoli miljoonaa kaksilitraisilla moottoreilla varustettua dieselautoa, jotka oli ohjelmoitu antamaan liian alhaisia tuloksia päästömittauksissa.

– Volkswagenin tulisi vapaaehtoisesti maksaa eurooppalaisille asiakkailleen korvaus, joka on verrattavissa yhdysvaltalaisille asiakkaille maksettavaan korvaukseen, Bieńkowska kertoi Welt am Sonntag -lehdelle.

Puolalaiskomissaarin mukaan olisi epäreilua kohdella eurooppalaisia asiakkaita eri tavoin ainoastaan erilaisen lainsäädännön vuoksi.

– Eurooppalaisten asiakkaiden kohteleminen eri tavoin ei ainakaan ole oikea tapa voittaa luottamusta takaisin, hän kertoo.

Volkswagen on ilmoittanut korjaavansa Euroopassa myymänsä autot, jotka on varustettu huijausohjelmistolla, mutta ei suunnittele maksavansa korvauksia asiakkaille. Valmistajan mukaan eurooppalaiset eivät ole kärsineet vahinkoa.

Lähde: Automotive News Europe

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.