Vuosikymmenien odotus loppuu – miten Leenalle käy?

Koska Leenan isä on kuollut, hänen perikuntansa täytyy tehdä perunkirjoitus. Leenaa jännittää, miten hänestä vielä tietämättömät sisarukset suhtautuvat uuteen siskopuoleensa. Asian pitäisi selvitä lähiviikkoina.

Leena* lisäsi isänsä aikoinaan omiin kirkonkirjoihinsa. Kun Leenan veli- ja siskopuoli näinä päivinä hakevat kuolleen isänsä virkatodistuksen, he kokevat suuren yllätyksen: todistuksessa lukee Leenan nimi yhtenä lapsista.

– Nyt tapahtuu se, mitä olen odottanut vuosikymmeniä. Sisarukset saavat tietää minusta ja minä saan tavata heidät, Leena iloitsee.

Hän ymmärtää, että tieto tulee varmasti järkytyksenä.

– Itsehän olen tiennyt kaiken vuodesta 1972. He voivat kaikessa rauhassa istua alas ja nieleskellä, Leena vakuuttaa.

Toiveissa sisaruussuhde

Naista jännittää, miten sukulaiset lopulta ottavat yhteyttä.

– Tuleeko pappi, poliisi, juristi, kirje – vai tulevatko he itse?

Perunkirjoitusta ei voida laillisesti tehdä ilman Leenaa. Hän toivoo, että sisarukset suhtautuvat häneen sukulaisena, ei perinnönryöstäjänä.

– Minulla ei ole haaveita isoista perinnöistä. Lähinnä haluaisin nähdä ja kopioida vanhoja valokuvia ja kuulla, miten heidän elämänsä on mennyt.

Sisaruksilla on vielä kaksi kuukautta aikaa tehdä perunkirjoitus. Studio55.fi seuraa, miten Leenan tarina etenee.

* Nimi muutettu.

Piia Simola/Studio55.fi


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja