Vuokranantaja vaati Stefan Thermanilta yli 30 000 euron edestä rästissä olleita vuokria – "Ne on maksettu ajat sitten"

Näin Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin kohueron vaiheet etenivät – katso Aitolehden tunteikas haastattelu 2:23
Näin Martina Aitolehden ja Stefan Thermanin kohueron vaiheet etenivät – katso Aitolehden tunteikas haastattelu

Helsingin käräjäoikeuteen jätetystä haastehakemuksesta kävi ilmi, että Stefan Thermanilla oli rästissä kymmenen kuukauden vuokrat. Sekä Therman että vuokranantajan edustaja kertovat, että yli 30 000 euron rästit on sittemmin maksettu.

Hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehden ex-puoliso Stefan Therman oli Helsingin käräjäoikeuteen jätetyn haastehakemuksen perusteella jättänyt Helsingin-kodistaan vuokrat maksamatta viime kesästä lähtien.

Kesäkuun alussa käräjäoikeuteen jätetyssä hakemuksessa vuokranantaja vaati Thermanin nimissä olevan vuokrasopimuksen purkamista sekä rästissä olevia vuokria 31 775‬ euron edestä. 

Vuokranantaja ja Therman solmivat vuokrasopimuksen Helsingin Eiranrannassa sijaitsevasta asuinhuoneistosta heinäkuussa 2019. Vuokrasuhde alkoi 15. elokuuta 2019, mutta haastehakemuksen mukaan Therman ei ollut hakemuksen jättämiseen mennessä maksanut kertaakaan sovittua vuokraa.

Asunnon kuukausivuokraksi oli sovittu 3 350 euroa. Elokuun 2019 osalta oli sovittu puolen kuukauden vuokrasta, eli 1 625 euron maksusta.

Täyteen kuukausivuokraan sisältyi yhteensä sadan euron vesimaksu, sillä sopimusta laadittaessa Therman ilmoitti, että huoneistossa asuu neljä henkilöä. 

Asuntoon muuttivat viime kesänä miehen itsensä lisäksi tämän silloinen puoliso Martina Aitolehti, parin tytär ja Aitolehden tytär tämän aiemmasta liitosta. Aitolehti ja tyttäret muuttivat kesän 2020 alussa pois huoneistosta, kun Aitolehden ja Thermanin parisuhde päättyi pääsiäisenä.

Vuokranantaja oli haastehakemuksen perusteella alkanut kysellä rästissä olevia saataviaan Thermanilta tammikuussa 2020. Therman oli luvannut kyselyjen jälkeen toistuvasti maksaa vuokrat, mutta lupauksista huolimatta maksusuorituksia ei kuulunut.

Kun vuokria ei maksettu toistuvista kyselyistä ja Thermanin lupauksista huolimatta, ilmoitti vuokranantaja 6. toukokuuta 2020 ryhtyvänsä oikeustoimiin, mikäli hän ei saa todisteita suoritetuista maksuista. Kun Therman ei vieläkään maksanut, lähetti vuokranantaja tälle kirjallisen ilmoituksen vuokrasopimuksen purkamisesta 13. toukokuuta 2020.

Asuinhuoneistoja koskevan lain mukaan vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus, mikäli vuokralainen jättää vuokrat maksamatta sovitussa ajassa.

Vuokrasuhteen oli määrä päättyä 31. toukokuuta 2020 mennessä, mutta Therman ei ole vielä muuttanut asunnosta pois. Sosiaalisessa mediassa nähtyjen päivitysten perusteella asunnossa asuu nykyisin myös Thermanin uusi naisystävä Sofia Belórf.

MTV Uutiset tavoitti keskiviikkona Thermanin, joka kertoi, ettei hänellä ole enää vuokria rästissä.

– Mulla ei ole yhtään vuokraa rästissä. Ne on maksettu ajat sitten, Therman sanoi ja vahvisti olevansa aikeissa muuttaa pois kyseisestä huoneistosta.

– Mulla on oma uusi talo, johon muutan, hän sanoi ja korosti, ettei tahdo puida asiaa julkisesti sen enempää.

Myös vuokranantajan asianajaja Martina Kronström vahvisti keskiviikkona MTV Uutisille, että asiassa on sittemmin päästy sopuun.

– Pitää paikkansa. Ne on maksettu haasteen jättämisen jälkeen. Myös poismuuttopäivästä on sovittu, Kronström vahvisti.

Lue myös:

    Uusimmat