VS: Turvapaikanhakijoiden käytös huolettaa Jumbossa - asiakkaiden perään huudeltu ja vihelletty

Vantaalla kauppakeskus Jumbossa asiakkaat ovat alkaneet tuntea olonsa tukalaksi. Vantaan Sanomat kertoo, että huoli turvallisuudesta Jumbossa ja sen lähiympäristössä nousi esille Pakkalassa järjestetyssä Naapurina turvapaikanhakijalle -asukastilaisuudessa.

Asukastilaisuuteen osallistuneet kertovat, että kauppakeskuksessa asiakkaita on alettu kosketella, heidän peräänsä on huudeltu ja vihellelty. Esimerkiksi pakkalalainen Marina Seppä sanoo, että hänen teini-ikäinen tyttärensä ei enää uskalla mennä Jumboon. Hänen mukaansa tytär on muutaman viikon sisällä saanut osakseen ehdotuksia, kosketteluita ja viheltelyjä.

Työntekijät pelkäävät lähteä illalla kotiin

Helsingin Uutiset puolestaan kertoo, että Jumbon työntekijät eivät uskalla lähteä illalla työvuorojensa jälkeen kotiin kauppakeskuksen ympärillä parveilevien turvapaikanhakijoiden vuoksi. Osa työntekijöistä on alkanut käyttää taksia turvallisuussyistä kotimatkallaan.

Komisario Jorma Ojala Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa kuulleensa tietoja tyttöjen ja naisten kohtaamasta sopimattomasta käytöksestä. Hänen mukaansa ainuttakaan rikosilmoitusta ei ole kuitenkaan tehty.

– Asiat eivät johda mihinkään, jos rikosilmoituksia ei tehdä, Ojala sanoo Vantaan Sanomille.

Suurin osa Vantaalle sijoitetuista 1100 turvapaikanhakijasta on miehiä. Kaikki vastaanottokeskukset sijaitsevat Aviapoliksen alueen tuntumassa eli kauppakeskuksen Jumbon läheisyydessä.

Itä-Uudenmaan poliisi kiinnitti yhden poliisipartion pitämään huolta kauppakeskus Jumbon alueen turvallisuudesta, kun turvapaikanhakijat muutama viikko sitten saapuivat Vantaalle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja