Volvon sähköautotavoite ei jää ainakaan akuista kiinni – solmi isot sopimukset 2020-luvulle: "Olemme sitoutuneet jättämään polttomoottorit taaksemme"

Näin valmistuu Volvo XC40 5:08
Volvon XC40-katumaasturia valmistetaan Belgian Ghentissä.

Ruotsalaisen Volvon tavoitteena on, että vuonna 2025 puolet sen koko myynnistä tulisi sähköautoista. Tässä onnistuakseen Volvo on solminut miljardien dollarien arvoiset sopimukset kahden aasialaisen akkuvalmistajan kanssa.

Kiinalainen CATL ja eteläkorealainen LG Chem ovat Volvon ja sisarmerkki Polestarin tulevien sähköautomallien akkutoimittajat. LG Chem valmistaa akkuja jo Volvon XC90:n, XC60:n ja V60:n hybridimalleihin. CATL puolestaan tekee yhteistyötä muun muassa BMW:n kanssa.

Ruotsalaisvalmistajan toimitusjohtaja Håkan Samuelsson uskoo tuoreiden sopimusten mahdollistavan Volvon kunnianhimoiset sähköautotavoitteet. Volvo pyrkii siihen, että vuonna 2025 puolet sen kokonaismyynnistä olisi peräisin sähköautoista.

– Volvon tulevaisuus on sähköinen, ja olemme sitoutuneet jättämään polttomoottorit taaksemme, Samuelsson kertoi tiedotteessa.

– Näillä sopimuksilla olemme turvanneet akkujen saatavuuden koko ensi vuosikymmenelle, Volvon hankintaosaston johtaja Martina Buchhauser iloitsi.

Ensimmäinen Volvo-brändätty sähköauto leivotaan katumaasturimalli XC40:stä. Se saapuu markkinoille vuoden 2020 aikana, kuten tekee myös Polestar 2.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat