Volvon konsepti tarjoaa laatuaikaa kuljettajalle

Ruotsalaisvalmistaja Volvo tutkii useiden muiden valmistajien tavoin aktiivisesti autonomista ajamista. Concept 26 -nimellä kulkeva tutkielma esittelee vaihtoehdon automatkalla rentoutumiseen.

Volvon tutkimustyön mukaan päivittäiset työmatka-ajot vievät ilon autolla ajamisesta. Volvon konseptin nimi juontaa juurensa keskimääräiseen 26 minuutin työmatkaan. Valmistaja haluaa tarjota uusien sisustusratkaisujen avulla kuljettajalle mahdollisuuden rentoutua autossa niin halutessaan.

– Tutkimuksemme osoittaa, että jotkut ihmiset haluaisivat käyttää työmatkansa luovasti, jos heillä olisi käytössään autonominen ajotekniikka. Toiset taas haluaisivat vain nojata taaksepäin ja rentoutua, käyttää verkkomedioita tai kuunnella musiikkia, kertoo Volvon sisustusjohtaja Robin Page.

Concept 26 perustuu uuteen istuinratkaisuun, joka on kuljettajan muokattavissa. Ajotiloja on kolme: Aja, Luo, Rentoudu. Auton ottaessa hallinnan ajamisesta ratti siirtyy eteenpäin ja kuljettajan istuin kallistuu taaksepäin. Lisäksi kojelaudasta nousee esille suuri näyttö esimerkiksi viihdesovellusten käyttöä varten. Keskikonsolin näkymää on mahdollista muokata myös matkustajan toiveiden perusteella.

Volvolla on meneillään automaattiseen autoiluun liittyvä Drive Me -projekti, joka tuo autonomisesti ajavat autot Göteborgin kaduille. Nyt esitelty Concept 26 on näkemys siitä, miten autonominen autoilu tulee kehittymään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja