Volvolta uusi modulaarinen pohjalevyratkaisu

Jatkossa Volvon kaikki uudet autot perustuvat modulaariselle pohjalevyratkaisulle. Aikaisemmin esitellyn skaalautuvan SPA-rakenteen rinnalle esitellään nyt pienempiin autoihin sopiva modulaarinen CMA-rakenne.

Volvolla on kova uudistumistahti päällä ja merkki on panostanut paljon tuotekehitykseen. Ensimmäinen uusi malli oli katumaasturi XC90 ja kaikki muut autot uudistuvat seuraavan neljän vuoden aikana. Ensimmäinen uuteen CMA-rakenteeseen perustuva auto tulee markkinoille 2017.

Modulaarisella pohjarakenteella saavutetaan merkittäviä etuja, koska molempia uusia pohjalevyjä käyttäville autoille voidaan hyödyntää samoja voimansiirtoratkaisuja sekä viihde- ja turvallisuusjärjestelmiä.

– CMA:n joustavuus vapauttaa Volvon insinöörit ja suunnittelijat laatimaan lukuisia uusia houkuttelevia ominaisuuksia. Samalla ajettavuus paranee, ja autoissa voidaan käyttää maailmanluokan turvallisuustoimintoja ja yhteystekniikkaa, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Mertens.

Ruotsalaisvalmistajalla on myös kovat kasvutavoitteet, sillä uudistuvan mallistojen myötä Volvo tavoittelee globaalista 800 000 auton myyntiä. Vuonna 2014 Volvo myi noin 465 000 autoa.

– CMA on avainasemassa Volvon jatkuvassa kasvustrategiassa. Se tarjoaa monia suurempien premium-autojen etuja ja ominaisuuksia, kuten johtavan turvallisuuden, voimansiirron ja tieto- ja viihdetekniikan, ja mahdollistaa edukseen erottuvan ajo- ja omistajuuskokemuksen kasvavassa premium-segmentissä, kertoo Volvon myynti-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Björn Annwall.

Volvon seuraava uutuusmalli on uusi premium-luokkaan sijoittuva S90. Katso Volvon uusimman mallin ensimmäiset salakuvat täältä.

Lue myös:

    Uusimmat