Volvo irtisanoo Ruotsissa 1 300 – pääjohtaja kertoi harvinaisen suoraan, ketkä saavat todennäköisimmin lähteä

2:21
Volvon ensimmäinen sähköauto perustuu XC40-malliin. Tältä se näyttää.

Uutistoimisto Bloomberg kertoo Volvon irtisanovan Ruotsissa 1 300 työntekijäänsä koronavirustilanteen vuoksi.

Volvolla uskotaan, etteivät ihmiset tule välttämättä haluamaan koronaepidemian jälkeen samoja autoja kuin ennen virusta. Tästä johtuen se kertoo joutuvansa kiihdyttämään uudenlaisiin tuotteisiin sekä liiketoimintamalleihin siirtymistä.

Ruotsalaisvalmistaja kertoo keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa, että irtisanomisten taustalla on myös uusien autojen myynnin vastaanottamat iskut poikkeustilanteen vuoksi.

– Emme voi olettaa ihmisten palaavan liikkeisiin ja haluavan täysin samoja tuotteita kuin ennen kriisiä, Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson kertoi Bloombergille puhelimitse.

– Koronaviruksen vuoksi on aiempaakin tärkeämpää muuttaa suuntaa nopeasti. Vapaaehtoisilla järjestelyillä muutos ei tapahdu riittävän nopeasti, hän jatkoi.

Jälleen yksi naula polttomoottoreiden arkkuun

Vähennykset tulevat kohdistumaan yhtiön valkokaulusosastolle ja sellaisiin toimintoihin, joihin valmistaja ei ole muutenkaan panostamassa tulevaisuudessa enää yhtä vahvasti kuin aiemmin.

Samuelsson nostaa esimerkeiksi muun muassa polttomoottoreiden kehityksen ja testaamisen parissa työskentelevät. Autoja valmistavien tehdastyöläisten työpaikat eivät ole Volvon mukaan vaarassa.

Volvo on investoinut vahvasti sähköautoihin, ja irtisanomiset tulevatkin oletettavasti vauhdittamaan sen sähköstrategiaa.

Volvolla on Ruotsissa noin 24 000 työntekijää.

Lähteet: Bloomberg, Volvo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja