Nyt tihkuu lisää tietoa Volvon sähköautosuunnitelmista – tämänkin mallin saa kohta ilman polttomoottoria

Tässä on Volvon ensimmäinen sähköauto 2:21
XC40:stä leivottiin Volvon ensimmäinen täyssähköauto.

Volvo on ilmoittanut laajentavansa Yhdysvalloissa sijaitsevaa tehdastaan yksiköllä, joka keskittyy akkujen kokoonpanoon ja testaukseen. Samalla se kertoi tulevan XC90:n tuotannon keskittyvän samaiseen tehtaaseen myös sähkömallinsa osalta.

Volvo käynnistää Etelä-Carolinan Charlestonin-tehtaallaan 600 miljoonan dollarin laajennusprojektin. Nykyinen tehdas saa kylkeensä akkujen kokoamiseen ja testaamiseen keskittyvän osan, jonka kerrotaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Ratkaisu vähentää tarvetta sähköautojen raskaiden akkujen kuljettamiseen, mikä tuo valmistajalle merkittäviä säästöjä. 

1 500 henkilöä työllistävällä ja yli miljardi dollaria kustantaneella tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä S60-sedania, mutta vuodesta 2022 alkaen se alkaa puskea ulos myös XC90-lippulaivamallia – mukaan lukien sen täyssähköistä versiota.

XC90:n tuotanto luonee Charlestoniin tuhatkunta uutta työpaikkaa. Ruotsalaisvalmistaja ei ole kertonut, kuinka ison osan sen sähköversio haukkaa koko mallin tuotannosta.

Kolmannen sukupolven XC90:n kaikki versiot tullaan valmistamaan Etelä-Carolinassa. Auto perustuu Volvon skaalautuvan SPA-alustan uuteen versioon.

Uusia täyssähköautoja joka vuosi

Uuden XC90:n Recharge-versio tulee olemaan Volvon kolmas täyssähköinen malli. Lokakuussa esitelty XC40 Recharge on ensimmäinen, mutta sitä toista ei ole vielä tiedossa.

Volvon tavoitteena on, että ladattavat hybridit ja täyssähköautot toisivat puolet sen koko globaalista myynnistä vuoteen 2025 mennessä. Vuonna 2040 se haluaa olla täysin hiilineutraali yhtiö.

Ruotsalaiset aikovat esitellä seuraavien viiden vuoden aikana viisi täyssähköautoa.

– Vuonna 2025 valmistetun Volvon hiilijalanjälki on 40 prosenttia kuin tänään valmistetun Volvon, yhtiön toimitusjohtaja Håkan Samuelsson kertoo.

– Olemme tehneet turvallisuudesta osan brändiämme. Meidän tulee tehdä sama kestävän kehityksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat