Volvo ei valmista kohta lainkaan polttomoottoreita – yrityskikkailulla pikavauhtia täysin sähköiseksi valmistajaksi

Volvon sisarmerkki Polestar esitteli ensimmäisen sähköautonsa 0:52
Volvon sisarmerkki Polestar esitteli ensimmäisen sähköautonsa.

Volvo ja sen omistava kiinalainen Geely ovat perustamassa yhteistä yhtiötä, joka tulisi keskittymään polttomoottoreiden valmistukseen. Samalla Volvosta on tulossa pikavauhdilla kokonaan polttomoottoriton valmistaja.

Volvolla ja emoyhtiö Geelyllä on vielä runsaasti polttomoottoreihin liittyvää liiketoimintaa. Bensa- ja dieselmoottoreiden kehitys ja valmistus on määrä panna uuden yhteisen katon alle. 

Autojätit ovat ilmoittaneet perustavansa yhtiön, joka tulisi keskittymään vain ja ainoastaan niiden polttomoottoreiden kehitykseen ja valmistukseen. Moottoreita käytettäisiin niin Volvon kuin muidenkin Geelyn omistamien merkkien, kuten Lotuksen ja Lynk & Co:n autoissa. 

Uuden yhtiön kautta Volvo ja Geely voisivat myydä polttomoottoriosaamistaan myös kilpailijoille.

– Hybrideihin tarvitaan parhaita mahdollisia polttomoottoreita. Uudella yhtiöllä tulee olemaan resurssit ja osaaminen kehittää polttomoottoreita kustannustehokkaasti, Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson kertoo.

Näillä näkymin uuden firman palkkalistoille siirtyisi 3 000 Volvon ja 5 000 Geelyn nykyistä työntekijää, eikä irtisanomisia ole kaavailtu.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat