Volkswagenin ja Teslan välit lämpenemässä – pääjohtajalta jännä kädenojennus: ”Yksi suurimmista”

1:34
ID.3 on Volkkarin ensimmäinen sähköautoksi alusta lähtien kehitetty auto.

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja on antanut mielenkiintoisia kommentteja sähköautovalmistaja Teslasta.

Saksalaisen Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess on antanut ymmärtää, että valmistajien välit olisivat jossain määrin lämpenemässä.

Volkswagen esitteli viime torstaina kahdeksannen sukupolven Golfin. Esittelytilaisuuden jälkeen Diess vastaili toimittajien kysymyksiin, ja yksi kysymyksistä koski Teslaa. Toimittaja kysyi Diessin mielipidettä siihen, johtuvatko Teslan ongelmat siitä, että kyseessä on niin pieni autovalmistaja.

– Tesla ei ole marginaalivalmistaja. Model 3 on massatuotantoauto, ja he ovat yksi suurimmista sähköautojen akkujen valmistajista, Diess vastasi.

– Kunnioitamme Teslaa suuresti. He ovat kilpailija, jonka otamme hyvin vakavasti, hän jatkoi.

Diessin kommentit tulivat samana päivänä, jona Tesla ei kuitenkaan tarvinnut sen enempää vakuutteluja kilpailijoiltaan. Sen osake kiipesi torstaina muikealla 18 prosentilla, kun tieto voitollisesta vuosineljänneksestä tuli julki. Hyvä pörssipäivä auttoi Teslan jälleen nousemaan ohi General Motorsin Yhdysvaltain arvokkaimpana autovalmistajana.

Volkswagen-pomon yllättävänkin lämpimien kommenttien takana saattaa olla Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin vastaavanlaiset sanat saksalaisvalmistajasta. Musk twiittasi viime kuussa, että Volkswagen tekee enemmän kuin yksikään toinen suuri autovalmistaja sähköautojen yleistymisen eteen.

Volkswagen jäi neljä vuotta sitten kiinni vuosia jatkuneesta päästömanipuloinnista. Dieselskandaali on tullut maksamaan saksalaisvalmistajalle tähän mennessä kymmeniä miljardeja.

Volkkari on sittemmin satsannut autojensa sähköistämiseen lähes 50 miljardia euroa. Sen ensimmäinen alusta lähtien sähköautoksi kehitetty malli, ID.3, saapuu markkinoille ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja