Tesla ei välitä Suomen autokaupan alavireestä – viisinkertaisti myyntinsä vuodessa

Vaikka autokaupassa eletään Suomessakin kovin alavireistä aikaa, ovat muutamat merkit onnistuneet jopa kasvattamaan myyntiään. 

Kymmenen Suomessa eniten myydyn automerkin yhteenlaskettu markkinaosuus on nyt peräti 75,7 prosenttia.

Toyota on ylivoimaisessa johdossa 14,1 prosentin markkinaosuudellaan, Skodan ja Volkswagenin seuratessa keskenään varsin tasaväkisesti 10,5 prosentin osuudellaan. Kärkikolmikko kattaa siis reilun kolmanneksen Suomen automarkkinasta.

Tammi-syyskuussa ensirekisteröitiin 10 prosenttia vähemmän uusia henkilöautoja kuin viime vuoden vastaavana aikana. Myynnin lasku kirpaisee niin kärkikolmikkoa – Toyotaa ja Skodaa vähemmän, VW:tä enemmän – kuin lähes jokaista muutakin automerkkiä, mutta 30 merkin listalta löytyy myös nousijoita.

Kympin kärjessä petraajia on kuitenkin vain yksi: Kian rekisteröinnit ovat kasvaneet 8,7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, ja sen markkinaosuus on noussut 5,3:sta 6,4:ään. Kia-merkkisiä autoja on rekisteröity tammi-syyskuussa yli 5 500 kappaletta.

2:09
VIDEO: Autokauppiaan vinkit sähköauton ostamiseen.

Kärkikymmenikön ulkopuolella autojen kappalemäärät putoavat reippaasti, joten prosentuaaliset muutokset ovat helpommin varsin näyttäviä.

Tammi-syyskuun ensirekisteröintitilaston seuraava nousija löytyy sijalta 15: Renaultin kasvuprosentti on 5. Mitsubishi on noussut sen kantaan sijalle 16.

Siinä missä vuoden 2018 tammi-syyskuussa Mitsubishejä meni kilpien väliin 779 kappaletta, on niitä nyt rekisteröity 1 624. Nousuprosentti 108,5 on etenkin Outlander PHEV -lataushybridin menekin ansiosta.

Samalla Mitsubishi on ohittanut Citroenin, joka sekin on kirjannut reilun 5 prosentin parannuksen.

Paljon puhuttu, mutta Suomessa varsin vähän myyty Tesla lyö peliin komeimman kasvuprosentin: 503. Vuoden 2018 tammi-syyskuun tulos oli vaatimaton 132 autoa, nyt autoja on rekisteröity 796. Kiitos tästä lankeaa enimmäkseen Model 3:lle, joka on yhdysvaltalaisvalmistajan muita malleja huokeampi.

Niin ikään Lexus, Land Rover ja Jaguar ovat kirjanneet kasvua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja