Volkswagen lopettaa legendaarisen Kuplan tuotannon: "Herätämme päätöksellä varmasti tunteita"

0:26

Legendaarisen Volkswagen Kuplan valmistus loppuu ensi vuoden heinäkuussa. Volkswagen Group of America vahvisti asian tiedotteessa.

Yllä olevalla videolla esitellään VW Golf R:n 40 erikoisväriä.

Yhtiö kertoi, että tuotannon lopettamista ennen se aikoo esitellä vielä kaksi erikoismallia Kuplasta. Toinen näistä on avoauto ja toinen coupe.

Volkswagen perustelee Kuplan tuotannon lopettamista sillä, että yhtiö haluaa jatkossa keskittyä enemmän sähköautoihin ja suurempiin perheautoihin. Lisäksi Kuplan nykymuodon myyntilukujen kerrotaan olleen viime vuosina huonoja.

"Herätämme päätöksellä varmasti tunteita"

Volkswagen Kuplasta tuli ikoninen auto koko läntisessä maailmassa toisen maailmansodan jälkeen.

– Lähes seitsemän vuosikymmenen tai kolmen sukupolven jälkeen herätämme päätöksellä varmasti tunteita Kupla-fanien keskuudessa, sanoi Volkswagen Group of American toimitusjohtaja Hinrich Woebcken.

Yhtiö ei kuitenkaan sulkenut täysin pois mahdollisuutta, että Kuplaa alettaisiin joskus tulevaisuudessa valmistaa uudelleen. Mitään suunnitelmia siitä ei kuitenkaan ole.

– Älä koskaan sano 'älä koskaan', Woebcken sanoi.

Kuplan juuret ovat 1930-luvun lopun Saksassa. Prototyyppi esiteltiin vuonna 1936 ja tuotanto alkoi vuonna 1945. Klassisen Kuplan tuotanto jatkui Saksassa vuoteen 1978 asti ja Brasiliassa sekä Meksikossa vuoteen 2003. Volkswagen toi markkinoille modernisoidun ”Uuden kuplan” vuonna 1998.

Lähde: Sky News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja