Volkkari lupaa valmistaa manuaalivaihteisia autoja jatkossakin, mutta vain yhdellä ehdolla

VW Golf meni isosti uusiksi 2:50
Tältä näyttää Volkswagen Golfin kahdeksas sukupolvi.

Volkswagen ei suunnittele manuaalivaihteistoista luopumista, mutta niiden pysyminen valikoimissa vaatii sitä, että kuluttajat itse valitsevat manuaalin automaatin sijaan.

Manuaalivaihteiset autot ovat joutuneet viime vuosina pahasti automaattien jyräämiksi, eikä trendi ole näillä näkymin menossa mihinkään.

Yhä useampi automalli tulee nykyisin myyntiin täysin ilman manuaalivaihteistoa, mutta ainakin yksi valmistaja vakuuttelee niiden pysyvän tarjolla – yhdellä ehdolla.

Bisnes on bisnestä

Volkswagenin teknologiajohtaja Matthias Rabe kertoi brittiläisen Autocarin haastattelussa, että saksalaisvalmistaja pitää manuaalivaihteiston mielellään vaihtoehtona asiakkailleen, mutta se edellyttää sitä, että niitä myös ostetaan.

– Monet nauttivat vaihteiden vaihtamisesta käsin, joten niin kauan kuin manuaalivaihteisille autoille on kysyntää, tulemme pitämään ne valikoimissamme, Rabe totesi yksiselitteisesti.

Volkswagenin omistautumisesta käsipelillä hämmennettäville laatikoille kertoo muun muassa se, että se esitteli viime vuonna aivan uuden kuusilovisen manuaalilootan.

Autocarin tietojen mukaan kahdeksannen sukupolven Golfin sporttisen GTI-mallin karvalakkiversio tulee olemaan manuaali.

Lue myös:

    Uusimmat