Nämä 5 ominaisuutta tulevat häviämään autoista lähitulevaisuudessa

0:30

Autot kehittyvät huimaa vauhtia ja samalla jotkin ominaisuudet jäävät tarpeettomaksi.

Autot ja autoilijat ovat muuttuneet vuosien varrella, eivätkä vuosikymmenten takaiset ominaisuudet, kuten kasettisoitin tai tupakansytytin ole enää niin oleellisia. Jotkin ominaisuudet pystytään myös korvaamaan toimivimmilla ja tehokkaammilla vaihtoehdoilla. Drivetribe listasi viisi asiaa, joita et todennäköisesti löydä autoista tulevaisuudessa.

Pääkuvan video: Tältä näyttävät uudet polttoainemerkinnät.

1. Manuaalinen vaihdelaatikko

Jo vuosia on huhuttu, että manuaaliset vaihteet autossa olisivat jäämässä kokonaan pois, vaikka jotkin valmistajat toki liputtavat edelleen manuaalisuuden puolesta.

Monet valmistajista kuitenkin tarjoavat mukavuudenhaluisille autoilijoille jo pelkästään automaattivaihteisia autoja, joten saa nähdä, kuinka kauan manuaalista vaihteistoa on edes tarjolla.

2. Manuaalinen käsijarru

Nuorten miesten täytyy tulevaisuudessa keksiä jokin muu keino tehdä treffikumppaniin vaikutus, kuin näyttävä ”käkkäri-käännös”, koska valmistajat haluavat autoihin elektronisia, nappia painamalla toimivia käsijarruja.

Manuaalinen käsijarru vie autosta tilaa ja nappi on myös vipua turvallisempi kolaritilanteita ajatellen.

3. CD-soittimet

Musiikinkulutustavat muuttuvat, joten siksi autoissakaan kasetti- tai cd-soittimille ei ole enää paljoakaan virkaa. Bluetoothin avulla auton stereoihin voi soittaa musiikkia puhelimesta esimerkiksi jostain suoratoistopalvelusta, kuten Spotifystä.

4. Tupakansytytin

Uusimmissa autoissa ei enää hetkeen ole ollut varsinaista tupakansytytintä, vaan sen paikka on korvattu 12-volttisella pistokkeella, johon saa esimerkiksi puhelimen latautumaan.

5. Analogiset mittaristot

Alun perin luksus- ja superautoihin tarkoitetut digitaaliset mittaristot ovat yleistyneet myös valtavirtamalleissa. Digitaalinen mittaristo näyttää esimerkiksi ajoneuvon nopeuden paljon tarkemmin kuin analoginen.

Lähde: Drivetribe

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja