Mainos

Voisiko suojateiden vähentäminen parantaa liikenneturvallisuutta?

Suomalaisjärjestöjen tilaamassa selvityksessä vertailtiin Suomen, Ruotsin ja Tanskan liikennejärjestelyjä turvallisuuden näkökulmasta.

Onnettomuusmäärien perusteella jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuus ei ole merkittävästi parantunut viime vuosina. Erityisesti suojatieonnettomuudet herättävät keskustelua säännöllisesti.

Liikenneturvan, Liikenneviraston ja Trafin mukaan suojatiejärjestelyitä voitaisiin kehittää ottamalla mallia esimerkiksi Tanskasta.

Tanskassa suojateitä merkitään selvityksen mukaan selvästi vähemmän kuin Suomessa. Järjestöt ehdottavat, että suojateiden määrää tarkasteltaisiin Suomessakin kriittisemmin kuin tähän asti on tehty.

Suojateitä voitaisiin esimerkiksi merkitä vain sellaisiin paikkoihin, joissa niitä todella tarvitaan. Myös liikenneympäristö tulisi rakentaa sellaiseksi, että se tukisi suojateiden havaittavuutta ja hillitsisi ajonopeuksia.

Liikenneturvan mukaan suojatien sijasta voitaisiin käyttää nykyistä useammin merkitsemätöntä ylityspaikkaa, jolla jalankulkijoilla ei olisi suojatieoikeuksia, mutta silti esimerkiksi keskisaareke, joka jaksottaisi jalankulkijan tien ylitystä.

Lähde: Liikenneturva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.