Loreenin ja Käärijän kohtaaminen Euroviisuissa muistuttaa Suomen kaikkien aikojen viisuvuotta: "Erehdyttävästi tulee Ateenan asetelma mieleen"

Loreen ja Käärijä kohtaavat Liverpoolissa – tilanne muistuttaa Ateenan Euroviisujen asetelmaa 0:48
Euroviisuasiantuntija pitää tämän vuoden viisuasetelmaa kutkuttavana.

Ruotsissa valittiin eilen maan Euroviisuedustajaksi jo kerran aikaisemmin kisan voittanut Loreen. Euroviisuasiantuntijan mukaan kisassa saattaa muhia Suomi-Ruotsi-maaottelu.

Euroviisuasiantuntija Anna Muurinen ei pidä Loreenin voittoa Ruotsin viisukarsinnassa yllättävänä.

– Ei millään lailla yllättävää, näin sen piti mennäkin. Ja näin se on nyt ihan parasta, Muurinen kertoo MTV Uutiset Livessä.

Muurinen pitää Loreenin mahdollisuuksia viisuissa hyvän kappaleen myötä lupaavina. Mahdollisuudet ovat hyvät myös siksi, että viisutuomaristot suosivat ruotsalaista musiikkia. Loreen on vedonlyöntitilastojen kärkipäässä. Sieltä löytyy myös Suomen oma Käärijä.

Muurinen pitää näiden kahden maan asetelmaa viisuissa kutkuttavana. Ei ole nimittäin ensimmäinen kerta, kun Suomelta nähdään räväkkä esitys ja Ruotsilta sen sijaan perinteisempi. Vuonna 2006 Ateenassa lavalla nähtiin Suomen edustajana Lordi ja Ruotsilta Carola Häggkvist.

– Kyllä tässä erehdyttävästi tulee Ateenan asetelma mieleen. Silloin Carola oli ennakkosuosikki, entinen Euroviisuvoittaja, suvereeni artisti ja upea taiteilija. Suomelta tuli tällainen örkkiryhmä, johon ei oikein osattu suhtautua. Nyt on aika sama viba, Muurinen arvioi.

Muurinen uskoo, että Ruotsi laittaa nyt kaiken mahdollisen peliin.

– Ruotsihan haluaa olla kaikkein menestynein viisumaa ja heiltä puuttuu enää yksi voitto tästä Irlannin seitsemästä voitosta. He janoavat sitä.

Käärijän vahvuutena aitous

Suomi ja Ruotsi kilpailevat paikasta Euroviisujen finaaliin samassa semifinaalissa 9. toukokuuta Liverpoolissa.

Millä keinoilla Ruotsi ja Loreen jäävät kisassa Suomen taakse?

– Meidän vahvuutemme on kyllä aitous. Suomen esityksessä ei ole mitään laskelmoitua. Siihen keskitytään, Muurinen pohtii.

Muurinen pitää Käärijän esityksen vahvuutena myös mukaansatempaavaa tunnelmaa.

– Loreeninhan esitys ei ollut mikään hyvän fiiliksen esitys. Se on todella tyylikäs ja ammattitaitoinen, mutta saako se tarttumaan luuriin, kun pitää äänestää? Minua se ei saisi.

Muurinen on huomannut viisuyhteisössä kyllästymistä Ruotsin tapaan tuottaa Euroviisuihin loppuun hiottuja, jopa yllätyksettömiä kappaleita ja esityksiä.

– Euroviisujen yksi isoin juttu on yllätyksellisyys.

Euroviisuista on tulossa Suomi-Ruotsi-maaottelu – eikä ensimmäistä kertaa 9:28
Katso euroviisuasiantuntijan arvio kutkuttavasta viisutaistosta.

Lue myös:

    Uusimmat