Mainos

Voiko chattibotti auttaa löytämään rakkauden? "Keskustelun perusteella luotu profiili on lähempänä totuutta"

Lara on vielä kömpelö keskustelija, mutta oiva apu deittiprofiilin luomisen kanssa pähkäileville.

Chattirobotti auttaa Match.com-sivuston käyttäjiä löytämään elämänsä rakkauden paremmalla profiililla. Sivustoa pyörittävän yrityksen mukaan Lara-niminen chattibotti auttaa kuukausittain jopa 300 000 ihmistä räätälöimään seuranhakuilmoitustaan.

Keskustelu chattibotin kanssa luonnistuu viestittelemällä. Lara taitaa 12 kieltä ja kysyy käyttäjiltä yksinkertaisia kysymyksiä koskien esimerkiksi sitä, miten he itse itseään luonnehtisivat ja mitä he palvelusta etsivät.

Asiantuntijoiden mukaan Lara voi kannustaa ihmisiä rehellisyyteen sen sijaan, että he kirjoittaisivat profiiliinsa asioita, joita muiden kuvittelee haluavan lukea.

– Keskustelun ansiosta ihmiset ovat halukkaampia luomaan profiilin. Lisäksi keskustelun perusteella luotu profiili on todennäköisesti lähempänä totuutta, kertoo tapailuneuvoja Mark BrooksBBC:lle.

Match-sivuston mukaan Laran ansiosta rekisteröitymiset palveluun ovat kasvaneet 30 prosentilla. Keräämänsä datan ansiosta Lara voi nyt myös suositella sopivia henkilöitä toisilleen.

Nähtäväksi jää, kuinka luotettavina ihmiset robotin neuvoja pitävät. Jos kokeilu osoittautuu menestyksi, tulevaisuudessa Laran kaltaiset chattibotit voisivat opettaa ihmisille esimerkiksi treffietiketin kaltaisia tapoja. Lisäksi ne voisivat tarjota jutustelullaan lohtua henkilöille, joilta tapailu ei neuvoista huolimatta suju.

Lähde: BBC

***

2:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.