Voi pallerot! Tältä näytti Korkeasaaren amurintiikerien ensimmäinen terveystarkastus – pesäkamera seuraa pentujen elämää

2:00
Korkeasaaren tiikerinpennut pääsivät ensimmäiseen terveystarkastukseen

Korkeasaaren amurintiikerinpennut ovat päässeet vastikään ensimmäiseen terveystarkastukseensa. Tiikereiden pesäkamera on avautunut tänään kaikkien seurattavaksi Korkeasaaren sivuilla.

Korkeasaaren eläintarhan kuukauden vanhoja amurintiikerinpentuja käsiteltiin nyt ensimmäistä kertaa. 

Eläintarha kertoo tiedotteessaan, että sillä aikaa, kun emo ruokaili ulkotarhassa, eläintenhoitajat ryömivät pesäluolaan, nostivat kolme pentua pärekoriin ja veivät ne viereiseen talliin eläinlääkärin tutkittavaksi. 

Pennut olivat poissa pesäluolastaan vain kahdeksan minuuttia, eikä emo ehtinyt kaivata niitä.

0:48
Korkeasaareen syntyi kolme amurintiikerin pentua – synnytys tallentui pesäkameraan!

Nokosilta herätetyt pennut saivat tunnistussirun

Aamunokosiltaan herätetyt pennut tutkittiin pikaisesti ja niiden sukupuolet katsottiin. 

Pennuista kaksi on naaraita ja yksi on uros. Kaikki saivat tunnistussirun, jonka avulla yksilöt voidaan erottaa toisistaan varmasti. 

Samalla pennuista otettiin tunnistuskuvat, sillä tiikerien raidat ovat yksilölliset. 

Lopuksi pennut punnittiin, jotta niiden painon kehitystä voidaan seurata.

– Jokainen pentu on saavuttanut neljän kilon painon, eli ne kaikki kasvavat normaalisti. Ravinteikkaalla maidolla painoa tulee tällä hetkellä lisää noin puoli kiloa viikossa. Kahden kuukauden iässä pennut saavat rokotuksen ja matolääkkeen, mutta muutoin ne ovat emonsa hoivissa, eläinlääkäri Sanna Sainmaa kertoo tiedotteessa.

Pennut liikkuvat vielä mönkien

– Pennut liikkuvat mönkien pesäluolassa, sillä takajalat eivät vielä kanna kunnolla. Ne näkevät, kuulevat ja haistavat, mutta nukkuvat vielä paljon, Korkeasaaren tiedotteessa selvitetään 

Pesäkamerasta on alkanut näkyä, miten pentu saattaa tassuillaan pistää vastaan, jos emo nuolee liian voimallisesti. Emo imettää pentujaan säännöllisesti ja nostelee niitä hellästi hampaillaan.

Tiikereitä voi yrittää tunnistaa kuvioista

Tähän asti suojeluohjelmalle tärkeitä pentuja on tarkkailtu Korkeasaaressa vain pesäkameran välityksellä, mutta se avautui tänään kaikkien seurattavaksi Korkeasaaren YouTube-sivuilla

Pentuja voi koettaa tunnistaa turkin erilaisista kuvioinneista, kuten eläintenhoitajat ovat tehneet. 

Ulkoilemaan pentuja odotetaan aikaisintaan kahden kuukauden iässä, mihin asti ne pysyttelevät turvallisessa pesäluolassaan.

Korkeasaaren tiikeriparille on toivottu toista pentuetta erittäin uhanalaisen amurintiikerin suojeluohjelmaan. Tavoitteena on ylläpitää elinvoimaista tarhakantaa, joka tulevaisuudessa mahdollistaisi luontoon palautukset eläintarhoista. 

Luonnossa elää noin 500 amurintiikeriä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja