Tiesitkö, että Googlen karttasovellus voi paljastaa puhallusratsiat? Poliisi vaatii toiminnon poistamista

Keltaliivit vandalisoineet yli 60 prosenttia Ranskan peltipoliiseista 0:45
Keltaliivit vandalisoineet yli 60 prosenttia Ranskan peltipoliiseista.

Käyttäjien tekemiä ilmoituksia hyödyntävään Waze-navigaattorisovellukseen vaaditaan rajoituksia.

New Yorkin poliisilaitos NYPD vaatii teknologiajätti Googlea poistamaan sen omistamasta Waze-navigaattorisovelluksesta toiminnon, joka mahdollistaa puhallusratsioiden ja nopeusvalvontakameroiden sijainnin paljastamisen.

Waze on Suomessakin suosittu navigaatiosovellus, jonka ideana on, että käyttäjät voivat raportoida toisilleen käytännössä mitä tahansa aina ruuhkista tai tiessä olevista montuista edellämainittuihin ratsioihin ja peltipoliiseihin.

Poliisin mukaan Googlen tulisi varmistaa, ettei tietoja sen ratsioista tai nopeusvalvontalaitteista ladata navigointi- tai karttasovelluksiin.

– He, jotka julkistavat puhallusratsioiden sijainnin, saattavat syyllistyä rikokseen, koska tällaisella toiminnalla pyritään tarkoituksellisesti estämään tai haittaamaan lain toteutumista.

– Paljastamalla ratsioiden sijainnin, he vaarantavat paitsi näiden kuljettajien niin myös heidän matkustajiensa sekä sivullisten turvallisuuden.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun New Yorkin poliisivoimat ja Google ovat napit vastakkain. Vuonna 2015 poliisi vaati Googlea sulkemaan Wazesta toiminnon, joka mahdollisti jopa yksittäisten poliisien seuraamisen.

Vuonna 2014 kaksi newyorkilaista poliisia, Wenjian Liu ja Rafael Ramos, ammuttiin autoonsa sen jälkeen, kun poliisien murhaamista suunnitellut mies oli selvittänyt heidän sijaintinsa Waze-sovelluksen avulla.

Google osti Wazen vuonna 2013 lähes 970 miljoonalla dollarilla.

Lähde: NBC News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja