Tätäkö se on se tulevaisuus? Auto jämähti keskelle moottoritietä yli tunniksi, koska se ryhtyi asentamaan järjestelmäpäivitystä

Tietänet, miten paljon se turhauttaa, kun tietokoneesi ryhtyy asentamaan uusia ohjelmistopäivityksiä ja keskeyttää työntekosi. Tämä kismitys ei kuitenkaan ole mitään siihen verrattuna, kun autosi tekee saman.

Sähköautovalmistaja Nion testiajoneuvo hyytyi keskelle vilkasta moottoritietä Pekingissä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut akun tyhjeneminen tai mikään tekninen vika, vaan auto ryhtyi asentamaan uutta järjestelmäpäivitystä.

Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa siitä, oliko auton kuljettaja myötävaikuttanut päivitysten asennushetkeen jollain tavalla vai oliko päivityshetki valikoitunut sattumalta. Oli miten oli, ei auton hyytyminen kesken ajon ole kummassakaan tapauksessa toivottu tilanne.

Yli tunnin kestäneestä tilanteesta teki vieläkin kiusallisemman se, että sen lisäksi, ettei kuljettaja saanut autoaan hievahtamaankaan, hän ei myöskään pystynyt avaamaan ovia tai ikkunoita. Paikalle saapuneet poliisit suhtautuivatkin autoon ensin varsin epäluuloisesti, kun he luulivat, ettei keskelle valtatietä "pysäköinyt" kuljettaja ollut yhteistyöhaluinen.

MTV Uutiset tutustui Suomessa ensi kertaa vierailleeseen Tesla Model 3:een. Katso video alta.

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26

Valmistaja kertoi The Vergelle, että päivitysten asentaminen ei tule kuljettajalle yllätyksenä ja auton toimintojen toimimattomuudesta ilmoitetaan näytöllä selkeästi. Kuljettajaa myös muistutetaan pysäköimään auto turvalliseen paikkaan ennen päivityksen aloittamista.

Nio kuitenkin pyysi anteeksi erikoista episodia ja lupasi tehdä viilauksia järjestelmään.

Lue myös:

    Uusimmat