Voi hyvin ja menesty! 6 mahtavaa syytä herätä kello kuusi aamulla

Aikaisin herääminen heijastuu positiivisesti koko päivääsi. Kokeile vaikka! 

Aikaisin herääminen yhdistetään usein menestykseen. Kuuluisa bloggari Eghosa Aihie on herännyt jo kahden vuoden ajan kuudelta aamulta, ja hän kertoo tämän rutiinin muuttaneen hänen elämänsä täysin. Olo on energisempi ja vapaa-aikaa tuntuu jäävän enemmän. 

Bloggari listasikin nyt kuusi syytä, jonka vuoksi aikaisin herääminen todella kannattaa. Nämä kuusi kohtaa voivat motivoida sinua heräämään aikaisemmin.

1. Jättää tilaa omille ajatuksille

Useimmat ihmiset eivät saavuta tavoitteitaan siitä yksinkertaisesta syystä, että he eivät keskity ajattelemaan. Omat ajatukset ja unelmat jäävät usein kiireen jalkoihin.

Aivot toimivat tutkitusti tehokkaimmin aamupäivisin, joten tämä aika kannattaa käyttää hyväksi. Aamuisin on paras aika suunnitella elämää, sillä iltaisin väsyneenä tunteet ottavat helposti vallan, kun lapset huutavat ja pyykit on pesemättä.

2. Aamu on tuotteliasta aikaa

Aamut ovat myös otollisinta aikaa suunnitella päivän kulku etukäteen, ennen töihin menoa tai muiden asioiden hoitamista. Mitä aikaisemmin olet suunnitellut päiväsi, sitä tuottavammin todennäköisesti työskentelet.

Monet suunnittelevat seuraavan päivän ohjelman jo edellisenä iltana, mutta se ei kannata. Aivojen tulee saada levätä kunnolla ennen uuden päivän pohtimista.

3. Täydellistä aikaa kuntoilulle

Kuka käskee rynnätä suoraan töihin heti herättyäsi? Monet ihmiset valittavat, etteivät he ehdi kuntoilemaan iltaisin, sillä se vie liikaa aikaa perheeltä. Jos tämä kuulostaa tutulta, aamut voivat olla ratkaisu.

Jos heräät kuudelta, sinulla on pari tuntia aikaa käydä kuntoilemassa ennen töihin menoa. Aamuliikunta vapauttaa kehossasi endorfiineja, jotka pitävät sinut aktiivisena koko päivän ajan. Tunnet itsesi iloisemmaksi, energisemmäksi ja levänneeksi loppupäivän ajan.

4. Et jätä aamupalaa väliin

Olet varmasti kuullut koko elämäsi ajan, että aamupala on päivän tärkein ateria. Jos heräät aikaisin, sinulla ei ole tekosyitä jättää sitä välistä.

Aamupalalla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia terveydellesi. Aivan kuten auto tarvitsee bensaa, kehosi tarvitsee ruokaa toimiakseen täydellisesti. Tämä tarve on suurinta juuri aamuisin.

5. Menestyksen salaisuus?

Lukuisat menestyneet henkilöt heräävät aikaisin. Yksi esimerkki on Twitterin perustaja Jack Dorsey, joka kertoo aloittavansa aamuisin kello 5.30. Ennen työpäivänsä alkua hän käy juoksemassa kymmenen kilometrin juoksulenkin sekä meditoi. 

Applen toimitusjohtaja sen sijaan kertoo heräävänsä jo kello 4.30. Aikaisin heräämisellä ja menestyksellä saattaa ihan oikeasti olla jokin yhteys. 

6. Olet kaksi askelta muita edellä

Lukuisat tutkimukset puhuvat sen puolesta, että aikaisin herääminen voi lisätä luovuutta. Luovuuden lisäksi se voi lisätä myös itseluottamusta. Jos aloitat työsi aikaisin aamulla, velvollisuudet tulee hoidettua hyvissä ajoin, jolloin sinulle jää aikaa viettää koko ilta perheesi tai harrastustesi parissa. Epämiellyttävien asioiden hoitaminen heti aamusta vähentää stressiä ja ahdistusta koko loppupäiväksi.

Jos heräät kaksi ja puoli tuntia tavallista aikaisemmin, saat 150 ylimääräistä minuuttia päivääsi. Se tarkoittaa 17,5 tuntia viikossa, eli yli 70 tuntia kuukaudessa. Päätös on sinun.

Lähde: Brightsideme

Uusi MTV Teema -erikoisjulkaisu antaa vinkkejä elämänmuutokseen, laihduttamiseen ja liikunnan aloittaminen. MTV Teema -sovelluksen voi ladata puhelimeen tai tablettiin App Storesta tai Google Storesta. Sovellus on ilmainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja