Mainos

Virsikirja päivityksessä - Pääseekö "Maan korvessa kulkevi" lisävihkoon?

Evankelisluterilainen kirkko uudistaa virsikirjaa lisäviholla. Pian selviää, pääseekö muun muassa rakastettu lastenlaulu "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie" virsikirjaan.

Työryhmien kokoamat suomen- ja ruotsinkieliset lisävihkoehdotukset ovat paraikaa kierroksella kirkon keskushallinnossa. 

Suomenkielisessä lisävihkossa on ehdolla 80 laulua. Ruotsinkielinen panee melkein tuplasti paremmaksi ja listaa vihkoon 150 virsiehdotusta.

Suomenkielisessä lisävihkossa virsikirjaan on ehdolla paitsi Suojelusenkeli, joka tunnetaan paremmin Maan korvessa kulkevana lapsosena, myös muun muassa muutama Jaakko Löytyn kappale sekä kansainvälisesti tunnettuja virsiä ja lauluja, kuten Amazing Grace ja Morning Has Broken. Laulut ovat luonnollisesti saaneet suomalaiset nimet Oi ihmeellistä armoa ja Aamu on tullut.

Ruotsinkielisessä lisävihkossa pistää silmään Abbasta tutun musikaalimiehen nimi. Benny Anderssonin säveltämä Så kom du då till sist, du var en främling löytyy vihkosesta numerolla 23.

Kirkkohallitus on jo puoltanut lisävihkojen hyväksymistä. Tänään ja huomenna kokoontuva Piispainkokous antaa oman lausuntonsa asiasta. Lopullisen päätöksen asiassa tekee Kirkolliskokous.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.