Mainos

Virkarikoksesta epäiltyä suojelupoliisin ylietsivää epäillään myös laittomasta aseesta – uskotaan tehneen ydinvoimafirman selvityksiä esteellisenä

Virkarikoksesta epäiltyä suojelupoliisin ylietsivää epäillään myös luvattomasta ampuma-aseesta. Kyseessä on tapaus, jossa suojelupoliisin ylietsivän epäillään tehneen turvallisuusselvityksiin liittyviä virkatoimia esteellisenä.

Miehen epäillään olleen mukana turvallisuusalan yrityksessä, joka myi palveluita ydinvoimayhtiö Fennovoimalle. Samaan aikaan hänen epäillään osallistuneen ylietsivän tehtävässään kyseisen asiakasyrityksen yritysturvallisuustarkastuksiin, vaikka oli esteellinen toimimaan asiassa.

Tapauksen tutkinnassa tuli epäily ampuma-aseesta

Mies ei ollut hakenut sivutoimilupaa yritystoiminnalle. Hänen epäillään syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön neljän vuoden ajan. Rikosepäily paljastui viime maaliskuussa.

Miehen työhuoneeseen tehtiin asian tultua ilmi kotietsintä ja hänet pidätettiin toistaiseksi virastaan. Asian tutkinnassa on tuli esille epäilty laittoman aseen tai patruunoiden hallussapidosta, sillä hän on epäiltynä ampuma-aserikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Oikeuden päätöksen perusteella miehiltä on takavarikoitu omaisuutta asiaan liittyen.

Toista miestä epäillään avunannosta

Tapauksessa epäillään lisäksi toisesta miestä avunannosta kyseiseen rikokseen. Kyseinen mies on työskennellyt muun muassa Fennovoimalla rikoksen tapahtuma-aikaan.

– Suojelupoliisin toiminta perustuu luottamukseen, ja kaikenlaisille väärinkäytöksille on nollatoleranssi, sanoi Supon päällikkö Antti Pelttari aiemmassa tiedotteessa. 

– On täysin selvää, ettei virkamiehillämme voi olla yritystoimintaa, joka liittyy millään tavalla virkatoimiin.

Tapauksen tutkinnasta vastaavan syyttäjän mukaan tutkinta venyy ensi vuoden puolelle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja