Pakistanissa kaksi vakavaa onnettomuutta: Yöbussi suistui sillalta – koululaisia kuljettanut vene kaatui

Kuljettaja saattoi nukahtaa kesken ajon, viranomaiset epäilevät.

Etelä-Aasiassa Pakistanissa on tapahtunut sunnuntain aikana kaksi tuhoisaa onnettomuutta, joissa on kuollut yhteensä ainakin noin 50 ihmistä.

Ensimmäinen onnettomuuksista tapahtui maan lounaisosassa Balochistanin maakunnassa, jossa yli 40 ihmistä sai surmansa bussin syöksyttyä sillalta.

Bussista onnistuttiin pelastamaan kolme ihmistä. Viranomaisten mukaan bussi törmäsi sillan tolppaan, minkä jälkeen se suistui alas sillalta ja syttyi tuleen.

Kyseessä oli yöbussi, joka oli matkalla provinssin pääkaupungista Quettasta eteläiseen satamakaupunkiin Karachiin.

Nukahtiko kuljettaja kesken ajon?

Viranomaiset epäilevät, että kuljettaja mahdollisesti nukahti kesken ajon, mikä aiheutti onnettomuuden. Toisena vaihtoehtona pidetään sitä, että kuljettaja ajoi ylinopeutta pitkällä reitillä.

Liikenneonnettomuudet ovat yleisiä Pakistanissa muun muassa teiden huonon kunnon ja puutteellisen turvallisuuden vuoksi.

Viimeksi marraskuussa 20 ihmistä kuoli, kun minibussi syöksyi syvään ojaan maan eteläosassa. Uhrien joukossa oli 11 lasta.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan liikenneonnettomuuksissa maassa kuoli vuonna 2018 yli 27 000 ihmistä.

Ainakin kymmenen lasta hukkui veneonnettomuudessa

Pakistanin luoteisosassa tapahtui sunnuntaina tuhoisa veneonnettomuus, jossa on kuollut ainakin kymmenen lasta.

Onnettomuus tapahtui Tanda Damin järvellä Khyber Pakhtunkhwan maakunnassa, kun retkellä olleita koululaisia kuljettanut vene kaatui. Kuolleet lapset olivat 7–14-vuotiaita.

Vedestä onnistuttiin pelastamaan 11 lasta, joista kuuden tila on kriittinen. Ainakin yhdeksän matkustajaa on yhä kateissa. Yhteensä veneessä oli noin 25–30 matkustajaa.

Hukkumiset ovat yleisiä Pakistanissa, jossa uimaopetus on heikolla tasolla. Etenkään naisia ei konservatiivisessa maassa juuri kannusteta opettelemaan uimaan.

Monet alukset ovat myös huonokuntoisia ja usein ylilastattuja.

Juttua muokattu 29.1.2023 kello 11.27: Täydennetty juttua toisella Pakistanissa tapahtuneella onnettomuudella. 

Lue myös:

    Uusimmat