Ainakin 18 kuollut bussipalossa Pakistanissa, kuolleista 12 lapsia

Bussi kuljetti Pakistanin tulvia paenneita ihmisiä takaisin kotiseuduilleen.

Ainakin 18 ihmistä on kuollut bussipalossa Pakistanissa, kertovat viranomaiset. Kuolleista 12 oli lapsia.

Bussi kuljetti ihmisiä, jotka olivat aiemmin paenneet kodeistaan tulvien vuoksi. Poliisi sanoo, että bussi oli matkalla Pakistanin talouselämän keskuksesta Karachin kaupungista kohti pohjoista, kun tulipalo syttyi. Poliisin alustavan arvion mukaan tulipalo on saattanut syttyä bussin ilmastointilaitteesta.

Pakistan on kärsinyt syksyn aikana historiallisen kovista sateista, jotka ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rajua tulvimista. Pakistanin pinta-alasta peräti kolmasosa on ollut tulvavesien vallassa. Kahdeksan miljoonan ihmisen on kerrottu paenneen tulvia maan sisällä, ja tuhojen on arvioitu olevan 28 miljardia dollaria.

Kun tulvat ovat alkaneet hiljalleen helpottaa, tuhannet ihmiset ovat alkaneet palata takaisin väliaikaismajoituksista takaisin kotiseuduilleen rakentamaan elämäänsä uudelleen.

Noin 1 700 ihmisen on kerrottu kuolleen tulvissa. Arabianmeren ja Himalajan vuoriston välissä sijaitsevassa maassa on viime aikoina nähty ilmastonmuutoksesta johtuvia tuhoja. Maa on kärsinyt vuoden aikana niin äärimmäisestä kuivuudesta kuin kovista tulvistakin.

Pakistanissa tapahtuu paljon vakavia liikenneonnettomuuksia, jotka johtuvat heikosti huolletuista ajoneuvoista, huonoista teistä, holtittomasta liikennekulttuurista sekä heikosti koulutetusta pelastushenkilöstöstä.

Lue myös:

    Uusimmat