Mainos

Vinkkejä hääviinin valintaan – kuohuviini vai samppanja?

Kuohuviinien ja samppanjoiden laajassa kirjossa erityylisiä, -laatuisia ja -hintaisia vaihtoehtoja riittää. Se Oikea löytyy, kun pidät mielessäsi muutaman pikku vinkin.

Olipa suositukset mitä tahansa, lähtökohtana tulee olla aina se, että hääjuomat suunnitellaan sinun juhlasi ja oman makusi näköiseksi persoonalliseksi kokonaisuudeksi. Kuohuviini ja samppanja ovat molemmat oivallisia vaihtoehtoja ja vain harva vieraistasi tunnistaa niiden eron.

Useimmiten rajat valinnoille asettaa budjetti, eikä arvokkaan samppanjan tarjoaminen koko seurueelle ole aina mahdollista. Onneksi Alkosta löytyy myös erinomainen valikoima hyvälaatuisia ja kohtuuhintaisia kuohuviinejä.

Hääparin ainutkertaiseen päivään voi kuitenkin aina hyvällä omallatunnolla tarjota ripauksen ylellisyyttä arvosamppanjan muodossa.

Valitse maljajuomaksi ajatonta

Maljajuoman pitää olla maistuva, mutta ei makuaisteja turruttava, joten valitse ajaton, kuivahko sekä maultaan että alkoholipitoisuudeltaan melko mieto kuohuviini. Kuohuviineistä kuivahko, raikas ja tasapainoisen elegantti Henkell Trocken on varma valinta ja itsessään jo käsite, joka tarkoittaa yleisesti saksalaista kuohuviiniä.

Uuden maailman kuohuviineistä Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on trendikäs ja samalla tyylikäs ja maultaan monipuolinen. Se on Englannin johtava kuohuviini ja Australian myydyin yksittäinen pullotettu viini. Samppanjoista Mumm Cordon Rouge Brut tuo ripauksen ylellisyyttä ikimuistoiseen päivään. Maultaan se on kuiva, täyteläinen, pehmeähappoinen ja tasapainoinen.

Tervetuliaismaljaksi on huomaavaista varata myös alkoholiton vaihtoehto, esimerkiksi Söhnlein Brillant. Se on yhtä juhlava kuin alkoholillinen versio, maultaan kypsän hedelmäinen, raikas ja miellyttävän tasapainoinen.

Yleisviininä kuivahko toimii hyvin

Jos tarjoat tasokasta ruokaa, kannattaa myös tarjottavaan juomaan panostaa. Kuivia ja puolikuivia samppanjoita tai laadukkaita kuohuviinejä on helppo yhdistää sekä alku- että jälkiruokien kanssa, mutta ne toimivat yhtä hyvin myös koko hääjuhlan ainoana viininä.

Kuiva samppanja ja makea jälkiruoka ovat klassinen yhdistelmä, mutta jos haluat tarjota vieraillesi hieman makeamman vaihtoehdon, valitse esimerkiksi puolikuiva Mumm Demi-Sec. Hienostunut ja elegantti samppanja täydentää erinomaisesti jälkiruokien makuja ja on miellyttävä myös sellaisenaan. Se selvisi myös kuohuviini.fi sivuston syksyn 2009 äänestyksessä sivuston lukijoiden suosikiksi.

Kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi sopivat niin Mumm Cordon Rouge Brut, Henkell Trocken kuin Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut. Mumm täydentää loistavasti myös linturuokien makuja.

Suunnittelua helpottavia vinkkejä

• Kuohuviinejä ei saa olla liian monta erilaista. Pari kolme erilaista riittää.

• Laske tarjottavan viinin määrä kaikkien vieraiden mukaan.

• Varaa tervetuliaismaljaksi, alkuruualle ja jälkiruualle kullekin yksi lasillinen (10-12 cl) / vieras. Pääruualle kaksi lasillista vierasta kohti.

• Aterian jälkeen menekki on tavallisesti lasi / tunti / vieras.

• Yhdestä 75 cl kuohuviinipullosta saat kuusi lasillista

Lisää kuohuviinejä sekä tietoa kuohuviineistä löydät kuohuviini.fi ja samppanjaa.fi -sivustoilta.

Söhnlein Brillant • Alkon nro 587597 • 5,72 e / 0,75 l
Henkell Trocken • Alkon nro 8941 • 9,53 e / 75 cl
Mumm Cordon Rouge Brut • Alkon nro 8741 • 39,90 e / 0,75 l
Mumm Demi-Sec • Alkon nro 8751 • 39,90 e / 75 cl
Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut • Alkon nro 581897 • 11,49 e / 75 cl

Artikkelin tarjoaa:
Pernod Ricard Finland Oy

Tämän artikkelin tarjoaa:
Pernod Ricard Finland Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.