Vinkit mattimyöhäiselle: Näin selviät viimehetken jouluostoksista

Aatonaatto on monelle kiireinen kauppapäivä, kun vielä pitäisi hankkia unohtuneet lahjat ja tehdä ruokaostokset. Kaupoille kannattaa suunnata kylmähermoisena, sillä jonottamiselta ei voi välttyä.

Lahjoja ei enää ehdi tilata netistä, joten nyt alkaa olla viimeinen hetki suunnata kaupoille ja viimeistellä jouluostokset. Lue alta, miten selviät ostoksista vähimmällä hammasten kiristyksellä:

Vinkit sosiaalisesta mediasta

Jos olet hankkimassa lahjaa ystävällesi, kurkkaa hänen Pinterest-, Tumblr- tai Instagram-tililleen. Ihmiset jakavat usein henkilökohtaisilla tileillään kuvia mielenkiinnon kohteistaan tai jopa lahjatoiveistaan, joten sosiaalinen media voi olla suureksi avuksi, kun pähkäilet, mitä ostaisit ystävällesi lahjaksi.

Tee lista

Tehokkuus on avainsana, sillä hermothan siinä vain menevät, mikäli ryntäilet ihmistungoksessa päättömästi paikasta toiseen. Päätä siis jo etukäteen, mitä olet hankkimassa ja mistä. Älä jätä tilaa harhailulle, vaan pitäydy listassa viimeiseen kohtaan asti.

Vältä pahin ruuhka

Suuntaa kauppaan joko heti, kun ovet avataan tai jätä ostokset illan viimeisille tunneille. Et luultavasti saa tutkailla hyllyjä omassa rauhassasi, mutta ainakin vältät kaikkein pahimman tungoksen.

Valitse oikea kauppa

Mieti tarkasti, mikä kauppa vastaisi ostoslistaasi parhaiten. Muista, että valikoima voi olla rajallinen näin lähellä joulua, mutta toisaalta moni kauppa on jo aloittanut alennusmyyntinsä, joten hyvällä silmällä saatat napata edullisiakin tarjouksia pukinkonttiisi.

Lahjakortti – viimeinen vaihtoehto?

Lahjakortit ovat tylsän lahjan maineessa, mutta todellisuudessa suosikkikauppaan hankittu lahjakortti tulee lähes aina iloisena yllätyksenä. Hankkimalla lahjakortin voit myös välttää tungoksen hyllyjen välissä. Suuntaat vain kassalle ja pyydät lahjakorttia tietylle summalle. Sitten kortti vain kauniiseen kuoreen ja lahja on valmis.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat