Villiin F1-suomalaishuhuun lisää pontta – lähde: Valtteri Bottaksen leiri ollut yhteydessä Kimi Räikkösen nykytalliin

Valtteri Bottaksen F1-tulevaisuus on isojen kysymysmerkkien alla, kun sarjassa siirrytään piakkoin kesätauon pariin. Motorsport-Total.com:n mukaan Bottaksen leiri olisi ollut jo yhteydessä Alfa Romeoon, joka miettii tällä hetkellä kuljettajavalintojaan.

Bottaksen nykyinen Mercedes-sopimus päättyy kuluvan sesongin jälkeen. Spekulaatioissa on pidetty lähes varmana sitä, että tällä hetkellä Williamsilla ajava George Russell hyppäisi ensi kaudella Lewis Hamiltonin tallikaveriksi.

Russell on kuulunut jo vuosien ajan Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmaan. Hän on väläytellyt vauhtiaan lukuisia kertoja – viimeksi Silverstonessa, missä hän ajoi Williamsilla sprintin aika-ajossa peräti kahdeksanteen ruutuun.

Russellin todennäköinen Mercedes-siirto jättää pöydälle kysymyksen: mitä Bottakselle tapahtuu?

Nyt tälle huhulle tulee lisäpontta. Motorsport-Total.com:n F1-toimittaja Christian Nimmervoll kertoo, että Bottaksen leiri olisi jo käynyt keskusteluja Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin kanssa.

Nimmervoll vetoaa jutussaan siihen, miten Alfa Romeo voi jatkossa valita vapaasti kuljettajakaksikkonsa ilman sen suurempia Ferrari-kytköksiä. Viimevuosina Alfa Romeo on ajattanut vähintään yhtä ”Ferrari-junioria” tallissaan yhteistyökuvion myötä. Alfa Romeon sisältä on väläytelty, että talli saattaa laittaa koko kuljettajakokoonpanonsa uusiksi ensi kaudelle.

Motorsport-Totalin jutussa povataan, että tallin nykyinen suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen saattaa hyvinkin todennäköisesti lopettaa uransa tämän kauden jälkeen. Taustalla painaa muun muassa Räikkösen iso nykykontrahti, jossa suomalainen tienaa väitteen mukaan lähes 10 miljoonaa euroa kaudesta. Tätä vasten Jäämiehen tuoreimmat suoritukset ovat olleet vaisuja – erityisesti aika-ajoissa.

Bottaksella on omat Alfa Romeo -kytkökset sen nokkamiehen kautta. Vuonna 2011 Bottas voitti GP3-mestaruuden ART-tallissa, jonka tallipäällikkö oli Frederic Vasseur.

Alfa Romeon lisäksi Bottasta on viety takaisin Williamsille, eli talliin, mistä hän ponnisti Mercedekselle kaudelle 2017. Tämän lisäksi tapetilla on myös Red Bullin kuljettajapäätös. Motorsport-Totalin toimittajan Nimmervollin mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että energiajuomayhtiö päätyisi Bottakseen, vaikka sen nykykuljettaja Sergio Perez saisikin lähtöpassit.

Lue myös:

    Uusimmat