Huh, mikä huhu! "Ylihintainen" Kimi Räikkönen saa lähteä – Valtteri Bottakselle pedataan paikkaa Alfa Romeolla

4:13
Kimi Räikkönen kolaroi Itävallan GP:n loppuhetkillä Sebastian Vettelin kanssa.

Valtteri Bottaksen tulevaisuus on tänäkin kesänä yksi F1-varikon kuumimmista puheenaiheista. Pitkän linjan F1-toimittaja Dieter Rencken esittää Racefans-sivustolla oman näkemyksensä suomalaiskuljettajan mahdollisesta tulevasta työnantajasta.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on kertonut avoimesti, että tallin vaihtoehdot vastikään jatkosopimuksen allekirjoittaneen Lewis Hamiltonin rinnalle ensi kaudeksi ovat viidettä kauttaan tallissa ajava Bottas ja Mercedeksen junioriakatemian kasvattamana ykkösiin noussut, kolmatta kauttaan sarjassa Williamsilla ajava George Russell.

Brittitoimittajia kuhisevan varikon huhuissa ykkössuosikki ensi kaudeksi Mercedekselle on Russell. Bottasta ollaan oltu viemässä toiseen suuntaan Williamsille, talliin, joka tarjosi aikanaan hänelle mahdollisuuden F1:ssä.

Kävi tuolileikissä niin tai näin, selvää on, että niin Bottaksella kuin Russellilla on Mercedes- ja Williams-paikkojen lisäksi vain hyvin vähän valinnanvaraa.

Ferrari, McLaren, Aston Martin ja Alpine ovat poissuljettuja vaihtoehtoja, sillä kaikissa näissä talleissa kuljettajat on jo lyöty lukkoon. Red Bullilla ja AlphaTaurilla on paikkoja vapaana, mutta molempia näistä pidetään Bottas–Russell-kaksikon kohdalla äärimmäisen epätodennäköisinä osoitteina – samoin Haasia.

Jäljelle jää vain Alfa Romeo, joka on Renckenin lähteiden mukaan sanomassa Kimi Räikköselle kiitos ja näkemiin.

– On yhä enemmän puheita, että Räikkönen lopettaa loistokkaan 20-vuotisen uransa. Vuoden 2007 maailmanmestari tekee tasaista tulosta kilpailuissa, mutta erään tallin jäsenen mukaan "hän tekee elämästään vaikeaa lauantaisin", Rencken kirjoittaa jutussaan.

Lauantain ongelmilla tämä nimetön lähde viittaa Räikkösen aika-ajosaldoon. Räikkönen on ollut lauantaisin toistuvasti hitaampi kuin tallikaverinsa Antonio Giovinazzi. Tämän kauden yhdeksässä aika-ajossa lukemat ovat italialaiselle 7–2. Sunnuntaisin asetelma kääntyy yleensä päälaelleen, mutta Räikkönen antaa huonoilla lähtöruuduillaan usein liikaa tasoitusta taistelussa viimeisistä pistesijoista.

– Tallin sisällä olevat lähteet vihjaavat, ettei Räikkösen sopimusta jatketa, ja viittaavat Räikkösestä aiheutuviin kuluihin verrattuna hänen suorituksiinsa. Hänen kerrotaan saavan tietyn prosenttiosuuden tallin sponsorituloista, Rencken kirjoittaa.

Renckenin tietojen mukaan Räikkösen paikalle pestataan joko Bottas tai Ferrarin akatemiakasvatti Callum Ilott, joka on Alfa Romeon nykyinen varakuljettaja. Myöskään Antonio Giovinazzi ei voi olla vielä varma jatkosopimuksestaan.

Rencken muistuttaa, että Bottaksella on hyvät suhteet Alfa Romeon tallipäällikköön Frederic Vasseuriin, sillä 53-vuotias ranskalainen toimi vuonna 2011 tallipäällikkönä ART-tallissa, jossa Bottas voitti GP3-sarjan mestaruuden. Tässä yhteydessä on kuitenkin hyvä muistaa, mitä Alfa Romeon asioista hyvin perillä oleva Roger Benoit kirjoitti vain pari viikkoa sitten Blick-lehdessä: Benoit'n mukaan Vasseur nimittäin pohtii vielä omaa tulevaisuuttaan.

Toisaalta Benoit kertoi samaisessa jutussa, että Alfa Romeo suunnittelee ensi kaudeksi kuljettajakokoonpanonsa vaihtamista ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja