Viivi Lehikoisen ja Wilma Murron huippuvedot muistuttivat yllättävästä tosiseikasta: "Fiilis ei ole se, mikä kertoo"

Viivi Lehikoiselta jättimäisen kova veto – pinkoo toiseksi Timanttiliigassa 2:57
Katso tästä Viivi Lehikoisen huippujuoksu Timanttiliigassa!

Viivi Lehikoinen pinkaisi upeasti toiseksi 400 metrin aitajuoksussa Lausannen Timanttiliigan osakilpailussa perjantaina.

Pääkuvan video: Katso Viivi Lehikoisen jättiveto Lausannen 400 metrin aitajuoksussa yltä!

Lehikoinen nakutti ratakierroksen aikaan 54,67 ja jäi vai 27 sadasosaa ennätyksestään. Edelle ehti vain hollantilaistähti Femke Bol, joka paineli kisaennätyksen 52,76.

Lehikoinen ei lähtenyt Lausannen kisaan suurin odotuksin, mutta sai yllättyä iskukyvystään.

– Oli tosi hyvä juoksu. Viime ja tällä viikolla on ollut vähän ongelmia juoksun kanssa, eikä nytkään verryttelyssä tuntunut hyvältä. Ajattelin keskittyä siihen, että juoksen alun mahdollisimman kovaa. Se toimi Huelvassa ja nyt, Lehikoinen huomautti SUL:n tiedotteessa.

Lehikoinen pysäytti digitaalit kesäkuun alussa Espanjan Huelvassa SE-aikaan 54,40. 

– Tämä kilpailu oli hyvä muistutus siitä, ettei fiilis ole se, mikä kertoo vireestä. Aina kannattaa mennä kisoihin avoimella mielellä, Lehikoinen sanoi. 

– Itse ajattelin maalissa, että aika olisi voinut olla parempikin, kun Bol ei ole aiemmin ollut noin lähellä, Lehikoinen kertaili.

23-vuotias Lehikoinen on urakoinut kuukauden sisään kuusi 400 metrin aitojen starttia. Lausannen kisa oli viimeistä edellinen ennen lyhyttä harjoitusjaksoa.

Jos Lehikoinen ei ollut varma kunnostaan Lausannessa, samaa saattoi sanoa seiväshyppääjä Wilma Murto, joka oli hänkin lopulta toinen huipputuloksella 477.

– Nyt onnistui se, että kisa meni hyvin, vaikkei ollut huippuhyvä fiilis. Annoin sen mikä nyt oli annettavissa. Tässä on ollut läpi kesäkuun tiivis kilpailutahti, Murto sanoi. 

– Kisa lähti nihkeästi liikkeelle, mutta hyvin sain puristettua sen loppuun. 482:sta tuli kaksi huonoa limboa ja yksi roiskaisu, mutta 471 ja 477 ylitykset jättivät hyviä muistikuvia. 

Samaa mieltä oli valmentaja Jarno Koivunen

– Ihan perushyviä hyppyjä. Alussa oli vähän hakemista. Kilpailussa oli pyörivät tuulet, mutta 471:n ylityksessä hyppy alkoi löytyä ja 477:n ylitys oli sen verran korkea, että 482 olisi voinut tänään mennä, Koivunen sanoi. 

Murto vetäytyy nyt harjoittelemaan ja kilpailee seuraavan kerran 23. heinäkuuta Lontoon Timanttiliigan kilpailussa. 

– Tämä meni oikeasti juuri niin kuin suunniteltiin, Murto totesi alkukesän loistovireestään. 

Lue myös:

    Uusimmat