Viisivuotiaan koiran anatomia ällistyttää: Lemmikillä kaksi suuta ja yksi korva

0:42
Videolla kerrotaan, miksi koira läähättää.

Harvinaisen tilan vuoksi yhdysvaltalaisella koiralla on yksi korva ja kaksi suuta. Erikoislaatuisesta tapauksesta kertovat muiden muassa IFLScience sekä Pen News.

Viisivuotias Toad on varsin ainutlaatuinen lemmikki. Sekarotuinen koira on syntymästään asti kärsinyt harvinaisesta tilasta, jonka vuoksi koiralla on kahden korvan ja yhden suun sijaan kaksi suuta ja yksi korva. Toinen suu on paikassa, jossa normaalisti kasvaa korva. Korvan paikalla sijaitsevassa suussa on hampaita ja se erittää sylkeä.

Toadin omistaja Heather Hernandez on terveysongelmista kärsivien lemmikkien hoitoon erikoistuneen Mutt Misfits -eläinsuojelujärjestön perustaja. Toad on entinen kulkukoira, jonka Hernandez otti huomiinsa. 

– Huomasimme heti, että se on hyvin erilainen kuin muut koirat, Hernandez kertoo Pen News -kanavalle.

Aluksi tosin luultiin, että Toadilla on kolme korvaa.

Sen lisäksi, että Toadilla on kaksi suuta, koiran kuulo-, haju- ja näköaisti ovat heikentyneet kallon poikkeavuuksien vuoksi.

Päivä kerrallaan


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Toadin toinen suu ei toimi suulle tyypillisesti. Korvan paikalla oleva suu ei aukene tai sulkeudu. IFL Science -sivusto kertoo, että tyypillisesti ylimääräinen suu aiheuttaa kipuja. Toadin tapauksessa eläinlääkärit huomasivat koiran tuskan aiheutuvan toisesta suusta kasvavista hampaista. Hampaat poistettiin ja nyt Toad voi paremmin.

Hernandez huomauttaa olevan mahdollista, että korvan paikalla oleva suu aiheuttaa ongelmia Toadille myöhemminkin.

– Voimme ottaa vain päivän kerrallaan, omistaja toteaa.

Lemmikkinä Toad on lojaali ja omistautuva. Hernandeziin vahvasti kiintynyt koira viihtyy omistajansa sylissä. Hernandez haluaakin muistuttaa, ettei eläinten täydy olla ”täydellisiä”, jotta ne voivat olla täydellisiä lemmikkejä.

Katso video Toadista alta. Varoitus: Videon sisältö voi järkyttää herkimpiä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja