Brittiperheen kissalla kahdet kasvot: "Luulin, että hän tarkoitti kaksosia"

Brittiperheen kissa synnytti kissanpennun, jolla on kaksi päätä, kertoo uutismedia CTV News.

Eläimet ovat niin suloisia pieninä. Onko mitään suloisempaa kuin kömpelösti löntystelevä koiranpentu tai pienenpieni kissanpentu pienine tassuineen ja sinisine silmineen?

Myös tavallisuudesta poikkeavat eläinvauvat voivat olla todellisia sydäntensulattajia – aivan kuten tämä pieni ihme! 

”Luulin, että hän tarkoitti kaksosia”

Jodi Waiten perheen Nala-kissa oli tiineenä. Sen suuresta vatsasta päätellen odotettavissa oli iso pentue. Kun synnytyksen aika tuli, kissarakas perhe avusti Nalaa saattamaan kahdeksan suloista pentua maailmaan.

Perheen yllätykseksi seitsemäntenä maailmaan pulpahtanut pentu oli poikkeavan näköinen: sillä oli nimittäin kaksi päätä. Perheenäiti ei ollut uskoa näkemäänsä todeksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun tyttäreni näki pennun ja sanoi minulle pennulla olevan kaksi päätä, luulin, että hän tarkoitti kaksosia, äiti kertoo CTV Newsin puhelinhaastattelussa.

Perhe nimesi kaksipäisen kissanpennun Miracleksi (suom. ihme). Koska pennulla oli vaikeuksia syödä emonsa nisistä, perhe ruokki Miraclea pipetillä kahden tunnin välein.

Janus-kissat eivät yleensä elä pitkään

Jodi kertoo, ettei ole koskaan aiemmin edes kuullut kissanpennusta, jolla olisi kaksi päätä. Kun pentu maukui, äännähdys kuului samanaikaisesti pennun molemmista suista.

Paikallinen eläinlääkäri, Matthew Kornya, ei myöskään ollut koskaan törmännyt vastaavanlaiseen tapaukseen. Hänen tiedossaan on vain kuusi raportoitua tapausta.

– Useimmat tällaiset tapaukset eivät elä aikuisikään saakka, Kornya toteaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eläinlääkäri listaa, että monilla tällaisilla niin kutsutuilla Janus-kissoilla on monia fyysisiä vikoja muun muassa aivoissa, sydämessä ja muissa sisäelimissä.

– Monet Janus-kissat eivät selviä ensimmäisistä elinpäivistään, sillä niiden hengityselimet tai ruoansulatuskanava eivät välttämättä ole kehittyneet kunnolla, lääkäri jatkaa.

Miracle oli vain hetken ihme

Vaikka Miracle-pentu voikin syntymänsä jälkeen hyvin, ja sai erittäin hyvää hoitoa, myös tämä pentu kuoli vain kolmen päivän ikäisenä.

National Geographicin mukaan Janus-kissat ovat äärimmäisen harvinaisia. Tähän vaikuttaa fyysisten ongelmien lisäksi myös se, että emokissa saattaa hylätä kaksipäisen pentunsa.

Puistattavimmassa tilanteessa emokissa tappaa pennun tai jopa syö pennun, jolla on vakavia epämuodostumia.

Maailman vanhin kaksipäinen kissa oli Frankenlouie, eli Frank ja Louie. Kissa eli jopa 15-vuotiaaksi ja pääsi saavutuksensa johdosta Guinness Book of World Records -ennätyskirjaan.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!


Lue myös:

    Uusimmat