Viisi vinkkiä rojuttomuuteen: Jokaiselle tavaralle oltava oma paikka

Järjestys ei säily itsestään, sitä täytyy pitää yllä. Mutta järjestyksen pitäminen on huomattavasti helpompaa, kun kotona ei ole kaiken maailman tavarat levällään.

Turhista tavaroista täytyy osata luopua. Jos et keksi tavaralle omaa paikkaa, älä pidä sitä. Anna se pois vaikka hyväntekeväisyyteen.

Aloittaminen on helpompaa kuin uskotkaan, mutta pysy itsesi kanssa tiukkana. Rojuttomassa kodissa on oikeasti helpompi elää.

Ole tunteeton

1. Aloita yhdestä huoneesta. Varustaudu roskapussilla ja kolmella laatikolla. Yksi laatikko on poisannettaville tavaroille, yksi myytäville tavaroille ja yksi tavaroille jotka kuuluvat toisiin huoneisiin.

Tee pikaisia, tunteettomia päätöksiä: Jos tavara on rikki tai tarpeeton luovu siitä. Älä lähde kuljettamaan tavaroita oikeisiin huoneisiin, vaan laita ne siihen varattuun laatikkoon. Näin keskityt käsillä olevaan tehtävään, etkä harhaudu muualle.

Omiin kasoihin

2. Käy läpi tavarat huoneeseen jäävät tavarat.

Laita kirjat yhteen, CD:t toiseen ja vaatteet kolmanteen pinoon eli laita samanlaiset tavarat aina yhteen pinoon. Näin sinun on helppo nähdä mitä kaikkea sinulla on eikä kaaos lannista.

Mihin mahtuu

3. Päätä mitä pidät ja mistä luovut. Päätä miten aiot säilyttää jäävät tavarat, laitatko ne kaappiin vai varastoon.

Mieti minkälaisia säilytysratkaisuja tarvitset: lisää varastolaatikoita, lisää hyllyjä vaatekaappiin, lisää jotain? Kun esimerkiksi tiedät kuinka monta cd:tä sinulla on, tiedät myös tarvitsetko uuden cd-hyllyn.

Omalla tyylillä

4. Keksi ratkaisuja jotka toimivat sinulle. Jotkut tykkäävät säilyttää valokuvansa tarkasti nimetyissä valokuvakansioissa, jotkut tykkäävät laittaa kaikki saman vuoden kuvat yhteen isoon laatikoon.

Ihan sama, kunhan tavarat eivät ole levällään ja sinun on helppo ottaa ne käyttöön tarvittaessa.

Kaikelle oltava oma paikka!

5. Älä lopeta ennen kuin jokaisella, ihan jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Palauta tavarat aina käytön jälkeen myös omalle paikalleen.

Pikkuhiljaa järjestelmällisyydestä alkaa toistojen jälkeen tulla tapa, ja koti pysyy siistimpänä.

Lähde: Allyou.com

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat