Viisi tapaa välttää pettymykset äitienpäivänä

Suuret odotukset eivät aina saa juhlapäivänä katetta. Oikealla asenteella voi korvata pettymyksen aiheuttaman mielipahan.

Katso yllä olevalta videolta kauneimmat värssyt äitienpäivään.

Äitienpäivä: kielen vievä aamupala sänkyyn, äidin puolesta valmistettu päivällinen, jonka kruunaa suussa sulava kakku, siisti asunto ja täydellisesti äitiyden velvollisuuksista vapautettu nainen. Tämä satumaailma on harvan äidin todellisuus äitienpäivänä.

Juhlapäivälle asetetut odotukset jäävät helposti täyttymättä. Muutamilla keinoilla äidin on kuitenkin mahdollista välttää suurimmat pettymykset.

1. Suunnittele etukäteen

Aamupalaa on vaikea muuttaa mieluisaksi, kun se on jo kannettu sänkyyn. Brunssilla saattaa hyvinkin olla tungosta, jollei sitä ole varattu jo aiemmin. Äidin kannattaakin kertoa toiveistaan perheelleen etukäteen, jolloin läheisten on ne helpompi toteuttaa.

2. Älä jätä lahjatoivetta arvailujen varaan

Äidin ei kannata odottaa, että perhe osaa lukea hänen ajatuksiaan. Kun näkee mieluisan lahjan kaupassa, kannattaa asiasta mainita kumppanille tai lapsille. He varmasti ostavat äitiä miellyttävän lahjan mielellään, kunhan tietävät, mikä se sellainen on.

3. Pidät jalat maassa

Liian suuret odotukset tulevat harvoin täytetyiksi. Näin on asian laita myös äitienpäivän kohdalla. On useimmiten turha toivoa, ettei joutuisi juhlapäivänä laittamaan tikkuakaan ristiin perheensä tai kotinsa vuoksi.

Äitienpäivää koskevat toiveet on hyvä pitää realistisina, minkä lisäksi niistä on hyvä kertoa perheelleen, jotta läheiset osaavat toimia mahdollisimman hyvin odotukset täyttääkseen.

4. Ota asiat niin kuin ne ovat

Älä yritä pakottaa päivästä erinomaista, jos se ei ota onnistuakseen. Vaihda sen sijaan lähestymiskulmaa.

Jos sataa, kävely auringonpaisteessa ei onnistu, mutta lempielokuvan katsominen lempi-ihmisten kanssa kyllä. Jos kakku palaa, voi kaupasta käydä ostamassa jäätelöä ja kinuskikastiketta. Jos lahja ei miellytä, on hyvä muistaa, että sen antajat ovat parastaan yrittäneet.

5. Ota etäisyyttä

Mikäli kaikki äitienpäivässä tuntuu menevän pieleen, voi olla hyvä katsoa asioita täysin toisesta vinkkelistä. On paljon äitejä, jotka ovat menettäneet lapsensa ennenaikaisesti. On äitejä, jotka menehtyvät ennen kuin ehtivät nähdä lastensa kasvavan. On äitejä, jotka eivät edes tiedä äitienpäivän olemassaolosta.

Kohtaa äitienpäivä tänä vuonna suunnitelman kanssa valmistautuneena ja kiitollisuus perheestä muistaen.

Lähde: Today, Mightymoms

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja