Viisi nuorta pidätetty Belgiassa alaikäisen tytön joukkoraiskauksesta ja sen traagisista seurauksista – "Kuvat olivat hänelle viimeinen pisara"

Viisi nuorta on pidätetty Belgiassa 14-vuotiaan tytön joukkoraiskauksesta, uutisoi BBC. Tyttö teki itsemurhan neljä päivää myöhemmin.

Belgiassa on herättänyt suurta huomiota 14-vuotiaan tytön kokema joukkoraiskaus ja sen jälkeiset tapahtumat. Viisi nuorta on pidätetty epäiltynä.

Syyttäjien mukaan kolme alaikäistä epäiltyä ovat nuorisolaitoksessa. 18- ja 19-vuotiaat epäiltyjen on määrä saapua oikeuteen keskiviikkona. 

Syyttäjä on vain vahvistanut, että heitä tutkitaan "teoista, jotka tapahtuivat vähän ennen uhrin kuolemaa". 

Belgian tiedotusvälineiden mukaan tyttö oli sopinut tapaamisesta miespuolisen ystävänsä kanssa hautausmaalla Gentissä 15. toukokuuta. Pojan kerrotaan kuitenkin saapuneen neljän muun epäillyn kanssa paikalle ja raiskanneen yhdessä tytön. 

Belgialaisten tiedotusvälineiden mukaan tytön kimppuun käymisestä jaettiin kuvia ja videoita verkossa. 

– Nämä kuvat olivat hänelle viimeinen pisara... hänen koko maailma romahti, uhrin isä kertoi flaamilaiselle Het Nieuwsblad -lehdelle.  

Tyttö teki itsemurhan neljä päivää raiskauksen jälkeen. 

Maassa raportoidaan vuosittain noin 200 joukkoraiskausta 

Perheen kotikaupungin pormestari, joka myös tunsi uhrin, kertoo järkyttyneensä tapauksesta. 

– Et usko, että jotain tällaista voisi tapahtua kunnassasi, hän sanoi haastattelussa belgialaisen Het Laatste Nieuws -sivuston kanssa.  

Belgialaiset poliitikot ovat kommentoineet tapausta voimakkaasti.  

Muun muassa tasa-arvioasiain ulkoministeri Sarah Schlitz lupasi ryhtyä toimiin estääkseen seksuaalisen väkivallan kuvien jakamisen verkossa. Hänen on määrä tavata tiiminsä kanssa sosiaalisen median yritysten edustajia, joiden kanssa on tarkoitus keskustella sivujen valvomisen käytännöstä. 

– Vetoan seksuaalisen väkivallan uhreihin: tee valitus, Belgian oikeusministeri Vincent van Quickenborne kirjoitti Twitterissä. 

Hänen mukaansa apua oli saatavilla ja että oikeusjärjestelmä "tekisi kaiken" löytääkseen ja rangaistakseen tekijöitä, samoin kuin niitä, jotka jakoivat kuvia seksuaalisesta väkivallasta.  

Sukupuolten tasa-arvon asiantuntija Liesbet Stevens kertoi VRT Newsille, että tapaus "ei valitettavasti ole yksittäinen tapaus" ja totesi, että Belgiassa ilmoitetaan vuosittain noin 200 joukkoraiskausta. 

Jos sinulla on itsetuhoisia tai muita huolta herättäviä ajatuksia, apua voi hakea Mieli Ry:n ympäri vuorokauden auki olevasta kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111 tai Sekasin-chatista

Seksuaalista väkivaltaa kokeneille on tarjolla keskusteluapua Nollalinjan päivystyksestä numerosta 0800 005 005 tai chatista

Rikosuhripäivystykseen saat yhteyden numerolla 116 006. 

Lue myös:

    Uusimmat