Viisi EM-kisakannattajaa loukkaantui vakavassa onnettomuudessa – Saksassa puhkesi kaaos: "Olkaa kilttejä"

Jalkapallon EM-kisat eivät ehtineet edes vielä alkaa, kun viisi skotlantilaiskannattajaa joutui liikenneonnettomuuteen myöhään torstaina. Turnauksen avaavassa Münchenissä puhkesi perjantaina kaaos ja viranomaiset joutuivat toimiin.

Skotlantilainen Daily Record kertoi, että viisi kannattajaa oli mukana liikenneonnettomuudessa ja heistä kaksi on loukkanatunut vakavasti. Kolarin aiheutti se, että kannattajat olivat ajaneet väärällä puolella tietä. Lehden mukaan fanit unohtivat, että Saksassa autoa ajetaan toisella puolella tietä. Ambulanssi kuljetti kannattajat sairaalaan perjantain vastaisena yönä.

Isäntämaa Saksa avaa perjantaina EM-kilpailut ottelulla Skotlantia vastaan Münchenissä. Ongelmia aiheuttivat valtavat ihmismäärät, jotka kokoontuivat Marienplatzin aukiolle, jossa on myös tapahtumatori. Viranomaisten mukaan alue oli  liian täynnä ja he suosittivat, etteivät fanit saapuisi sinne.

– Olkaa kilttejä, levittäytykää muille kaupungin alueille, Münchenin virallinen sosiaalisen median tili viestitti.

Poliisi on ryhtynyt toimiin vähentääkseen väkimäärää alueella. Aukiolle on ripustettu kylttejä, ettei EM-kisojen avausottelua pysty seuraamaan tapahtumatorin jättinäytöltä perjantai-iltana.

– Haluan päästä perheeni luokse! Olen ostanut jäätä ja juomaa heille. Tämä on turhauttavaa, todella turhauttavaa, skotlantilaisfani sanoi Expressenin mukaan.

– Ymmärrän tilanteen, mutta heidän pitäisi päästää henkilö sisään, jos toinen tulee ulos. Vaikuttaa siltä, että he haluavat tyhjentää alueen kokonaan, toinen kannattaja totesi.

Kaupunki kertoi myös sosiaalisessa mediassa, että Münchenin Fan Zonelle (fanialue) ei päästetä pian enää ihmisiä, sillä alueella on liikaa väkeä.

– Olkaa kilttejä, älkää menkö enää sinne, kaupunki viestitti.

Lue myös:

    Uusimmat