Viinivinkit mehevälle karitsalle

Nappaa viiniasiantuntijan juomavinkit mehevän karitsanpaistin kylkeen.

Makuja-keittiössä perehdytään torstaiaamuisin ruoan ja viinin kiehtovaan liittoon, kun suosittua Viinipiru-blogia pitävä viiniasiantuntija Arto Koskelo pisteyttää viikon juomavalintoja ja opastaa suomalaisia tv-katsojia viininjuonnin pariin.

Koskelo arvio päivän ruoan kylkeen valittuja viinejä leikkimielisesti samppanjavispilöillä. Viinit voivat siis saada pisteitä yhdestä samppanjavispilästä viiteen samppanjavispilään.

Viinivinkit mehevälle karitsalle

Torstaina 22.8.2013 Makuja-kokki Tero Mäntykangas valmisti ruoaksi mehevää Meri-Lapin karitsaa punajuuren ja vuohenjuuston kera. Arto Koskelo valitsi viinit päivän ruoalle:

Faustino Selección de Familia Crianza 2009, 11,48 €

Pisteet: 3/5 vispilää

– Jo hieman kehittyneessä viini on modernisoitu versio klasarimeiningistä, josta Riojan alue tunnetaan. Kielellä fjongaavat punaiset marjat, kuivatut hedelmät ja snadi yrttisyys. Kokonaisuus on keskitäyteläinen ja kosiskeleva, mutta ei totuuden nimissä mitenkään poikkeuksellisen herkullinen esimerkki alueen tyylistä, Koskelo arvio.

Ksara 2010 , 10,99 €

Pisteet: 3/5 vispilää

– Muheva, runsaan hedelmäinen ja hieman savuinen paketti, jonka pyöreä makumaailma ja täyteläisyys tekevät tulokulmasta maltillisen. Vaikka tavaraa on paljon, hapoista koostuva selkäranka pitää painavan viini balanssissa ilman horjahtelua. Uuden maailman tyyliä, vaikka Libanonissa onkin tehty viiniä kaksi kolme tuhatta vuotta aiemmin kuin Ranskassa on nähty edes köynnöstä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja