Viinin kera haudutettua poronpotkaa

  • 800 g poronpotkaa kiekkoina
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 sipulia
  • 1 iso porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 rasia pieniä herkkusieniä
  • pala varsiselleriä
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • vettä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 10 katajanmarjaa
  • tuoretta timjamia

Kuori juurekset ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta poronpotkat suolalla ja pippurilla, jauhota ne kevyesti ja ruskista pannulla öljyssä. Laita ne ja juurekset pataan. Lisää mukaan pilkotut herkkusienet ja varsiselleriä. Kaada pataan viini ja lihaliemi. Lisää vettä niin että raaka-aineet peittyvät. Lisää lopuksi yrtit ja katajanmarjat. Hauduta hellalla kannen alla noin 1,5-2 tuntia tai uunissa 170 asteessa 2,5 tuntia. Syö suoraan padasta pimeinä syysiltoina.

Lue myös:

    Uusimmat