Mainos

Viime vuoden paras journalismi palkitaan gaalassa

Viime vuoden parhaat journalistit palkitaan tänä iltana Suuri Journalistipalkinto 2011 -gaalassa.

Palkinto jaetaan kolmessa kategoriassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden journalisti.

Ennätyksellisestä 343 ehdotuksen joukosta on valittu kolme palkintoehdokasta kuhunkin kolmeen kategoriaan.

Vuoden journalisti

Ehdolla Vuoden journalisteiksi ovat Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Anu Nousiainen, Suomen kuvalehden Risto Lindstedt ja Helsingin Sanomien Esa Mäkinen.

Vuoden juttu

Vuoden jutuksi ovat ehdolla Keskisuomalaisen toimittajan Lauri Martinmäen juttu Yksityiset terveys- ja hoivapalvelut: Veronmaksuhalu lopahti, toimittaja Ami Assulinin Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa esitetty Kouluampujaksi leimattu sekä Ilta-Sanomien toimittajan Arja Paanasen valelääkäripaljastukset.

Vuoden journalistinen uudistus

Vuoden journalistiseksi uudistukseksi ovat ehdolla Keskisuomalaisessa julkaistut superpitkät jutut (Ilkka Kulmala ja Tero Karjalainen), aikakauslehti Olivian Oma Olivia -projekti (Mari Paalosalo-Jussinmäki ja Liisa Karttunen) sekä sanomalehti Kalevan jutut vanhoillislestadiolaisten piirissä paljastuneista lasten hyväksikäyttötapauksista (Susanna Kemppainen ja Markku Mantila).

- Tänä vuonna raati sai ennätysmäärän ehdotuksia voittajiksi. Ensimmäistä kertaa mukana on myös journalismia, joka korostaa uutta mediaa ja sosiaalista mediaa, kertoo Suuri Journalistipalkinto -gaalan tuottaja Mari Haavisto.

Yleisön suosikki

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Tänä vuonna myös yleisö on saanut sanoa sanansa ja valita suosikkinsa yhdeksän ehdokkaan joukosta. Äänestää voi vielä tähän iltaan asti.

MTV3-kanavalla suorana lähetettävässä gaalassa esiintyvät laulajat Anna Järvinen ja Olavi Uusivirta.

- Arvostetun journalismin lisäksi gaalassa on luvassa rentoa ja vauhdikasta meininkiä. Anna Järvinen ja Olavi Uusivirta esittävät gaalalähetyksessä ensimmäistä kertaa yhteisen duettonsa Nuori ja Kaunis. Itse odotan tätä jännityksellä, Haavisto hymyilee .

Klo 20 alkavan palkintogaalan juontavat Ripsa Koskinen-Papunen ja Peter Nyman.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Suuri Journalistipalkinto -gaala MTV3-kanavalla klo 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.