Miehen kuolema leirintäalueella Puumalassa vaikutti luonnolliselta – sitten tutkinnassa paljastui jotain, mistä poliisi ei halua puhua

Itä-Suomen poliisilaitos on aloittanut henkirikostutkinnan viime kesänä sattuneesta kuolemantapauksesta puumalalaisella leirintäalueella.

Leirintäalueella kuoli 70-luvulla syntynyt mies vuoden 2019 heinäkuussa. Poliisi kertoo tutkineensa tapausta ensin normaalina kuolemansyyn selvittämisenä. Kuolemansyytä selvitettäessä on kuitenkin saatu viitteitä siitä, että kyseessä olisikin henkirikos. 

Poliisi tiedottaa nyt tutkivansa tapausta rikosnimikkeellä tappo.

Poliisi vaitonaisena yksityiskohdista

Tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen ei halua paljastaa, mikä seikka johti poliisin epäilemään henkirikosta luonnollisen kuoleman sijasta. 

Koska seikan löytämisessä kesti, oletettavasti kyse ei kuitenkaan ollut mistään selvästä merkistä, kuten ulkoisista väkivallan jäljistä. 

– Niinhän sen voi päätellä, Häkkinen toteaa.

– Kuolemansyytä kun selvitetään, teemme monenlaisia selvityksiä ja tutkimuksia. Niiden myötä tuli ilmi viitteitä, joka sai meidät ajattelemaan, ettei tässä nyt kuitenkaan ehkä ole kyse niin sanotusti normaalista kuolemasta. Alkuvaiheessa kesti vähän aikaa, ja normaalistikin kuolemansyyn selvittäminen ottaa aikansa, Häkkinen muotoilee. 

Tutkinnan suunnan vaihduttua poliisi on kuullut useita ihmisiä. 

Ketään ei ole vangittu

Itä-Suomen poliisi tiedotti aiemmin tänään, että asiaan liittyy mahdollisesti useampia 90-luvulla syntyneitä henkilöitä. Häkkinen ei halua tarkentaa henkilöiden määrää tai sukupuolia. 

– Meillä on aika hyvä käsitys kuolemaa edeltäneistä tapahtumista, mutta vielä pitää jatkaa tutkintaa ja ihmisten puhuttamista. Tarkennamme tietojamme. 

Häkkisen mukaan henkilöt, joista poliisi on kiinnostunut, ovat olleet uhrin seurassa ennen tämän kuolemaa. Heistä osa on ollut tutkinnan aikana kiinniotettuna, mutta ketään ei ole vangittu.

Häkkinen myöntää pienen puntaroinnin jälkeen, että vangitsemisia saattaa lähiaikoina tulla. 

– Se on mahdollista, mutta en osaa varmaksi vielä sanoa.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa ota lainkaan kantaa siihen, onko epäillyn henkirikoksen mahdollinen motiivi selvillä, tai onko sellaista ylipäätään.

Juttua päivitetty 19.5. kello 11.35: Tekstiä täydennetty kauttaaltaan tutkinnanjohtajalta saaduilla tiedoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja